NY KLUBB: Harald Reinkind forlater Rhein-Necker Löwen ved sesongslutt. Foto: Ruud, Vidar
NY KLUBB: Harald Reinkind forlater Rhein-Necker Löwen ved sesongslutt. Foto: Ruud, Vidar

Norsk landslagsspiller avbryter kontrakten med tysk storklubb

Den norske landslagsspilleren Harald Reinkind (25) avbryter kontrakten med den tyske håndballstorheten Rhein-Neckar Löwen ved sesongslutt.

Det bekrefter bundesligaklubben på sin hjemmeside tirsdag.

Reinkind hadde opprinnelig kontrakt med den tyske storklubben fram til sommeren 2019, men nordmannen har en klausul i kontrakten som sier at han kan kjøpes ut for en fastsatt sum. Den velger han å benytte seg av etter denne sesongen.

– Det er synd at Harald (Reinkind) forlater oss siden vi ønsket å ha ham med videre. Men vi aksepterer hans ønske om en sportslig endring, og vi ønsker å feire så mange trofeer sammen som mulig på slutten av sesongen, sa Löwen-direktør Jennifer Kettemann.

Bergensavisen erfarer at Reinkinds nye klubb blir Bundesliga-konkurrent Kiel.

Reinkind har en knalltøff konkurrent i islandske Alexander Petterson på høyrebacken i den tyske klubben, og han ble vraket til Norges tropp til Golden League i oppladningen til EM på grunn av lite spilletid.

Høyrebacken endte opp med å bli tatt ut til Norges EM-tropp, men fikk mye tid på benken bak særlig Kent-Robin Tønnesen. Høyrebackene Eivind Tangen og Magnus Abelvik Rød var også med til Kroatia.

Reinkind, som debuterte i norsk eliteserie som 16-åring, forlot Fyllingen til fordel for Rhein-Neckar Löwen i 2014.

(©NTB)