OSLO: De sensuelle bildene ble tatt i et fotostudio i Oslo, der kun kvinnen og fotografen var til stede. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OSLO: De sensuelle bildene ble tatt i et fotostudio i Oslo, der kun kvinnen og fotografen var til stede. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fotograf skulle ta «sensuelle bilder» – dømt for overgrep

Hevdet i retten at han «skled på gulvet og kom da ved et uhell over kjønnsorganet hennes med hånden sin på en ikke hyggelig måte».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En fotograf ble nylig dømt for å ha befølt en kvinne som ikke samtykket til det.

Overgrepet skjedde ifølge dommen under en seanse i 2015, i fotografens studio i Oslo.

Mannen erkjente først i avhør at han hadde befølt kvinnen, men i retten nektet han straffskyld. Han forklarte i tingretten at han «etter politiavhøret, ved nærmere ettertanke, mente at hendelsesforløpet ikke var slik han hadde erkjent det».

Kvinnen hadde avtalt å ta en«smakfull, sensuell bildeserie» denne kvelden. Et stykke ut i fotoseansene gikk mannen ut av rommet for å sjekke hvordan resultatet ble. Deretter sa han at kvinnen måtte smøres inn med olje, for å unngå uønskede skygger på kroppen.

Vet du noe om saken? Ta kontakt med TV 2 her. Du kan også sende inn anonymt via vår tipsbase.

Hevder han skled i uhell

Han tilbød seg etter hvert å smøre inn kvinnen, og hun sa at han måtte være «forsiktig», underforstått at han skulle unngå intime deler av kroppen. Han skal da ifølge kvinnen ha strøket nedover magen og lårene til kvinnen, før han dyttet det ene kneet hennes til side og befølte henne i skrittet etter å ha helt olje der også.

Mannen har forklart at han gikk i sokkelesten, og på et tidspunkt «skled han på gulvet og kom da ved et uhell "over kjønnsorganet" hennes med hånden sin på en ikke "hyggelig måte"», heter det i dommen.

Han forklarte også at det var «mulig at han, da han skled, kom til å presse det ene benet hennes til side slik at underlivet kom til syne»

Kvinnen skal da ha sagt «Nå er det bra», og mannen trakk seg unna.

Fortalte at han fikk ereksjon

Mannen fortalte også kvinnen at han hadde fått ereksjon, mens han tok seg selv i skrittet, har hun forklart i retten.

Mannen forklarte i politiavhør at han følt seg tiltrukket av kvinnen, og at han holdt hånden på skrittet sitt og sa «Dette er din skyld, at jeg er kåt».

Ifølge dommen følte kvinnen at det var noe galt, og vurderte om hun skulle ta med seg klærne sine og løpe ut fra fotostudioet. Hun visste likevel ikke hvordan mannen kom til å reagere, eller om døren var låst. I tillegg skal hun ha følt seg veldig utrygg og redd.

På vei hjem etter at seansen var avsluttet, gikk alvoret opp for henne, og hun anmeldte saken til politiet.

Fotografen ble dømt til 30 dagers betinget fengsel, med en prøvetid på to år. I tillegg fikk han en bot på 5000 kroner.

Han er også tiltalt for å ha befølt en annen kvinne under en fotoseanse et år tidligere, men denne delen av saken ble utsatt fordi fornærmede ikke var stevnet og dermed ikke møtte opp i retten.