Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På kalde dager er det godt med et lag ull innerst på kroppen. TV 2 hjelper deg ville finne ut hvilken idrettsstjerne som har det beste ullundertøyet. Etter halvannen måneds testing står vi igjen med en klar vinner.

Se saken i TV 2 hjelper deg torsdag kl 20:30.

Ulvang vinner

Fire studenter fra friluftslivslinja på Norges idrettshøgskole har testet klærne både til trening og stillesitting. De har vurdert passform, komfort, isolasjonsevne og pusteegenskaper. Alle fire er enige om at Ulvang er best i test.

Jentene synes blant annet at Ulvangs Rav 100% tørker fortest, at den har bra passform og veldig god bevegelighet.

Kari Traa er varmest

Vi har undersøkt varmeisolasjonsevnen i en egen laboratorietest. Her kommer Kari Traa best ut, foran Johaug og Ulvang på delt andreplass.

Kari Traa taper litt på passform, blant annet er den litt stor i størrelsen. Jentene er heller ikke begeistret for knappene på overdelen. Sammenlagt blir det en andreplass i testen, sammen med Johaug.

Testpanelet synes Johaug er for kort i beina, og at den er litt stiv i stoffet. De er imidlertid veldig fornøyd med overdelen.

– Den sitter nært på kroppen og absorberer fukt veldig bra, sier Reneé Johnsen (29) i testpanelet.

I SNØHULA: Fv. Renée Johnsen, Jenny Veddeng og Ingrid Flugsrud tester ull under krevende forhold. Foto: Une Marvik Hagen
I SNØHULA: Fv. Renée Johnsen, Jenny Veddeng og Ingrid Flugsrud tester ull under krevende forhold. Foto: Une Marvik Hagen

Tufte på bånn

Tufte er veldig myk og behagelig. Likevel er plagget taperen i denne testen, mye på grunn av at jentene synes den puster for dårlig.

– Den blir fort svett og tørker veldig sent, mener Ingrid Flugsrud (25).

I varmeisolasjonstesten gjør også Tufte det dårligst av de fire merkene.

Laboratorietesten ble utført av forskningsinstituttet Swerea IVF.

Ulvang:

Rav100% 1398 kr per sett. Terningkast 6

Johaug:

Win Wool 1548 kr per sett. Terningkast 4 (sterk firer)

Tufte:

Bambull 1348 kr per sett. Terningkast 3

Kari Traa:

Åkle 1398 kr per sett. Terningkast 4 (sterk firer)