Disse bruktbilkuppene kan du gjøre nå

Enten du vil kjøpe Norges mest populære elbil, en romslig Tesla eller den Porschen du har drømt om i årevis – nå har du sjansen til å gjøre gode kjøp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


Bruktbilmarkedet har aldri vært bedre, skryter redaksjonssjef for broom.no, Vegard M. Johnsen. Han kaller det «kjøperens marked», og forteller at utvalget er større enn på lenge.

– Nå kan du finne «alt» på bruktmarkedet! Den raske teknologiutviklingen sørger for det, sier Johnsen.

Her er hans bruktbilanbefalinger:

Drømme-SUV

Vil du ha mye bil for pengene ispedd en god porsjon luksus, bør du vurdere «drømme-SUVen» BMW x5. Den kostet over en million da den kom i 2007, og kan nå kjøpes til under en tredjedel av prisen – rundt 300.000 og oppover.

Les mer: Brooms kjøpsguide til BMW X5.

Innafor med hybrid

Den ladbare Volkswagen Passat GTE har vært på bruktmarkedet en stund, og kan skilte med over 200 hestekrefter og en rekkevidde på opp mot 50 kilometer. For rundt 350.000 kroner kan du få en fin og nesten ny bil.

VW Passat GTE. Foto: Volkswagen
VW Passat GTE. Foto: Volkswagen

– Men er det lurt å gå for hybridbil i disse tider? spør programleder Elin Ruhlin.

– Det er vanskelig å være kategorisk på det, og mange er enige i at disse bilene er en overgang til biler som går på strøm eller hydrogen. Men du kan fint kjøpe en av de nyere modellene med god rekkevidde, sier Brooms redaksjonssjef.

Gode elbilkjøp

Innenfor dette segmentet er utvalget stort og godt, lover Johnsen.
For 100.000 kroner kan du for eksempel få en førstegenerasjons Nissan Leaf – landets mest populære elbil – til 100.000 kroner. Kanskje ikke den mest sexy bilen, men gjør nytten og er smart.

«Sexy» vil man kanskje heller bruke til å beskrive Teslas Model S, avbildet i toppen av saken, som kommer med firehjulsdrift og masse bagasjeplass.
Du må belage deg på å betale rundt 550.000 og oppover, men alt i alt er dette en meget god pris.

Porsche-fantasi

Broom-Vegard har som mange andre en forkjærlighet for å se etter biler som var ultrakostbare da de kom, og som nå har prislappen «folkelig».

Porsche 911, utgave 996. Foto: Porsche.
Porsche 911, utgave 996. Foto: Porsche.

Sånn som Porsche 911, for eksempel – den ikoniske sportsbilen som for mange har vært en drømmebil. Avbildet er 996-utgaven, som Vegard Johnsen forteller at det er delte meninger om på grunn av den spesielle formen på frontlyktene.

Er du blant dem som elsker både lyktene og resten av bilen, har Porsche 911 nå blitt oppnåelig: Bla opp rundt 300.000, og Porschen kan bli din.

Huskeliste

Broom-sjefen minner om at man skal huske på de samme tingene ved kjøp av bruktbil som ved kjøp av ny bil.

– La fornuften styre og gå ut ifra hva du faktisk trenger. Har du barnevogn til tvillinger og skal bruke bilen til å trekke båt eller hester etter seg, så kan du ikke ha toseters kabriolet. Den er nok bedre for den nyskilte 40-åringen som skal realisere både seg selv og drømmebilen, poengterer Johnsen.

«Drømme-SUVen» BMW x5. Foto: BMW.
«Drømme-SUVen» BMW x5. Foto: BMW.

La deg heller ikke friste til å bruke en beskjeden mengde tusenlapper på en brukt bil.

– Som tidligere er det fortsatt viktig å se på kilometere, men en velholdt bil skal kunne kjøre mange hundre tusen kilometer. Så ikke dropp bilen fordi den har kjørt 200.000 km, men sjekk at den har fått nok service.

Minstepris for bruktbil

Om man lurer på hva minimumsbeløpet for en ålreit bruktbil som er kjørbar i noen år, mener Johnsen å ha en slags fasit.

– Man kan få bruktbiler til en slikk og ingenting, men vil du ha en bil i noen år uten at den blir ødelagt med én gang, er 100.000 kroner den magiske grensa, sier Johnsen. Han legger til at man da bør finne en så ny bil som mulig.

Hva sier Broom-sjefen til den unorske skikken med å prute? Det velsigner han fullt ut.

– Det må du faktisk, enten du tør eller ei. De aller fleste som legger ut annonse trår litt til. Og de som skal kjøpe vet hvor stort utvalget er. Da er det ekstra viktig at kjøper husker å ikke bli helt forelska og gå målrettet etter én bil, men å se seg nøye om og å veie flere biler opp mot hverandre, sier Johnsen.