Farmen kjendis-deltaker ville kjøpe gårdshunden Snufs

Men hunden Snufs, som egentlig heter Ynwa, er ikke til salgs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ikke alt her i verden som er til salgs, smiler Endre Sivesind (45).

Sammen med datteren Andrea (16) eier han Farmen kjendis-hunden som TV-seerne kjenner som Snufs.

I det virkelige liv har hunden fått navnet Ynwa og lever et fint liv i Reinsvoll i Oppland kommune. Planen er at Ynwa, som er av rasen dunker, skal bli en solid og god jakthund.

– Nå er det moren hennes som er familiens jakthund. Men hun blir snart ni år, og planen er at Ynwa skal ta over, forteller Sivesind til TV 2.

Ikke til salgs

Derfor var svaret klart da Farmen kjendis-deltaker Inga Berit Lein (36) tok kontakt og ville kjøpe hunden.

– Nei. Ikke til salgs.

Inga Berit bekrefter til TV 2 at hun ønsket å kjøpe hunden.

– Etter omtrent fem uker på gården sa jeg fra til den som var dyreansvarlig på innspillingen at jeg ønsket å ta med meg hunden hjem. Men slik ble det ikke. Oppdretteren skulle ha den selv, og det skjønner jeg godt. Men det er lov å prøve seg, sier Inga Berit til TV 2.

FIKK ET NÆRT FORHOLD: Inga Berit Lein og Farmen-hunden. Foto: Alex Iversen/TV 2
FIKK ET NÆRT FORHOLD: Inga Berit Lein og Farmen-hunden. Foto: Alex Iversen/TV 2

Farmen kjendis-deltakeren, som driver egen gård i Verdal i Trøndelag, forteller at hun ikke ble skuffet da hun fikk et nei.

– Jeg vet at hunden har det bra i dag og at oppdretteren er kjempeflink. Vi har hatt kontakt via sms i ettertid av innspillingen, og jeg har fått flere rapporter om hunden, sier Inga Berit, som selv har fire elghunder.

Inga Berit fikk et nært forhold til hunden inne på gården.

– Snufs var litt reservert i starten, men hun kom seg raskt. Hun brukte å sove i sengen min, og det var en veldig fin start på dagen å bli møtt av en hund som var så glad for å se deg, sier hun.

BESTEVENNER PÅ GÅRDEN: Maiken Wahlstrøm Nilssen og Snufs. Foto: Alex Iversen/TV 2
BESTEVENNER PÅ GÅRDEN: Maiken Wahlstrøm Nilssen og Snufs. Foto: Alex Iversen/TV 2

Gjensyn med Maiken

At hunden gjorde inntrykk på flere av Farmen kjendis-deltakerne, er det ingen tvil om. I onsdagens episode måtte deltakerne ta farvel med hunden, da hun skulle forlate gården. Særlig for Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) ble det en tung avskjed.

Se video av da Snufs forlot gården i toppen av saken.

GJENSYN: Ynwa og Maiken. Foto: Privat
GJENSYN: Ynwa og Maiken. Foto: Privat

Eieren kan derimot avsløre at Maiken og hunden har møtt hverandre etter at innspillingen var over for et halvt år siden.

– Maiken besøkte oss i fjor sommer. Gjensynsgleden var stor, og Maiken har lovet at hun skal ta en ny tur og besøke oss. Vi har også hatt kontakt med Inga Berit som selv er svært glad i hunder, sier han.

De var aldri i tvil om å låne ut hunden sin til TV-produksjonen.

– Vi fikk vite at de ville ha en dunker med i Farmen, og Ynwa hadde en helt optimal alder i forhold til når innspillingen ble gjort. Hun var ni uker gammel da hun kom inn på Farmen, forteller eieren.

– Vi ble beroliget av gode erfaringer. Og så er det en flott reklame for rasen, smiler han stolt.

HAR VOKST: Ynwa var ni uker gammel da hun flyttet inn på Farmen kjendis-gården. Foto: Privat
HAR VOKST: Ynwa var ni uker gammel da hun flyttet inn på Farmen kjendis-gården. Foto: Privat

Selg til jegere

For rasen er viktig for Sivesind. Det er med stort engasjement i stemmen han poengterer:

– Det er viktig at oppdrettere avler og selger denne hunderasen til jegere, selv om rasen også er en fantastisk rase- og familiehund.

FAR OG SØNN: Endre Sivesind (45) med sønnen Tobias (13).
FAR OG SØNN: Endre Sivesind (45) med sønnen Tobias (13).

Med to hunder i familien brukes mesteparten av fritiden på de firbeinte. Heldigvis er hele familien innforstått med situasjonen, og resten av husholdningen slenger seg titt og ofte med på en jakttur.

– Jeg har selv vokst opp med bikkjer og harejakt, og synes det er stas å kunne videreføre dette til mine barn. I tillegg er fruen i huset tålmodig og aksepterer at mye tid ofres for å få frem gode jakthunder, skryter han av sin bedre halvdel, Heidi Sagstad (48).

I tillegg til en felles hundeinteresse, er familien også fotballinteresserte.

Navnet Ynwa er et resultat av at de heier på det engelske fotballaget Liverpool, som er kjent for den verdensberømte fotballsangen «You'll Never Walk Alone».

– Det var datteren min som kom på det, forklarer han.

Stjernenykker

Når familien ikke følger med på Liverpool eller er på jakt, sitter de samlet foran TV-skjermen for å se på Farmen kjendis.

– Ja, vi ser jo på. Ynwa også. Hun kjenner igjen stemmene og alt tyder på at hun hadde det veldig bra der inne. Det er kjempeartig å se henne som liten. Nå er hun jo så stor, forteller Sivesind.

– Hadde Ynwa med seg noen uvaner hjem etter Farmen-oppholdet?

– Ja. Hun er glad i å ligge i sengen. Hun får fortsatt lov hos Andrea av og til, men vanligvis ligger hun ved siden av moren.

– Har hun fått noen stjernenykker?

– Hun fikk mye oppmerksomhet der inne og er veldig glad i folk. Hun må hilse på alle hun møter. Og så har lokalavisen vært her og laget sak. Det er litt stas, ler Sivesind.

Se finalen av Farmen kjendis på TV 2 søndag klokken 20.00. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.

.