Chelsea ble ydmyket borte mot Watford

Chelsea var ute etter å revansjere det ydmykende 0-3-tapet hjemme mot Bournemouth i midtuken, men gikk på et nytt pinlig nederlag borte mot Watford mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Watford-Chelsea 4-1

To strake tap og 1-7 i målforskjell er fasiten for Antonio Conte og Chelsea etter kamper mot henholdsvis Bournemouth og Watford.

Se all dramatikken i videovinduet øverst.

Troy Deeney sendte hjemmelaget i en fortjent ledelse på straffe like før pause.

Da hadde Tiemoué Bakayoko allerede kronet en forferdelig Chelsea-omgang med å få et strengt rødt kort.

Det så ut som et svakt Chelsea kunne snike til seg et poeng da Eden Hazard utlignet ti minutter før slutt, men Daryl Janmaat gjenopprettet Watford-ledelsen på lekkert vis like etter. Da raknet det for Chelsea som til slutt tapte 1-4 på Vicarage Road.

– Conte kan være ferdig

Dermed gikk Chelsea på nok et knusende nederlag i Premier League, og nå brenner det et blått lys for Antonio Contes Chelsea-fremtid.

Det var en nedstemt Chelsea-manager som møtte pressen etter kampen.

– Vår prestasjon var veldig dårlig. Fra starten. Vi mistet ballen i mange farlige situasjoner. En dårlig prestasjon, rett og slett, sier Conte til Sky Sports etter kampen.

– Det er en tøff situasjon for oss. Jeg har prøvd å advare alle mot den vanskelige veien vi går inn på, og vanskelighetene med å kvalifisere oss til Champions League, sier Conte til Sky Sports etter kampen.

– Kanskje gjorde jeg feil med min startellever. Mine valg var veldig dårlige. Det var veldig vanskelig å endre noe i kveld.

Conte legger nå avgjørelsen om sin egen fremtid i Chelsea klubbledelsens hender.

– Min posisjon? Den forblir den samme. Jeg blir her, prøver og jobber og gir alt av meg selv i det arbeidet. Jeg jobber - hvis dette er nok, så OK. Hvis ikke må klubben ta en annen avgjørelse, sier Conte ifølge BBC.

– Chelsea var helt flate

TV 2s fotballekspert Petter Myhre stiller spørsmål ved om Chelsea burde konsentrert seg om å trygge inn det ene poenget da de først fikk utligningen.

– De kommer tilbake til 1-1 etter å ha slitt hele kampen. Da bør de stenge butikken, men her var det åpent som en låvedør.

– Chelsea var helt flate. Totalt energiløse!

Trevor Morley tror Contes dager i Chelsea kan være talte.

– Jeg kan se for meg at han går. Han får ikke nødvendigvis sparken, men jeg tror at han fort kan velge å trekke seg. Han er ikke fornøyd med støtten fra styret i overgangsvinduet, og det var nesten utrolig å se på Chelsea i dag, sa Morley i studio etter kampen.

Nå venter en ny mandagskamp hjemme mot West Bromwich for en svært presset Chelsea-manager før blåtrøyene møter Barcelona på Camp Nou i Mesterligaen.

Tapet betyr at Chelsea blir liggende på fjerdeplass, og med kun ett poeng ned til Tottenham på femteplass, er det nå for alvor spenning om Mesterliga-plassene.

For Javier Gracia og Watford var seieren en etterlengtet opptur. Klubben har slitt tungt etter en flott sesongstart, men tok steget opp på 11. plass med seieren.

Watford åpnet bra

Watford gikk respektløst til verks mot sine mer bemidlede London-naboer, og både Richarlison og nyankomne Gerard Deulofeu skapte trøbbel for et nykomponert Chelsea-forsvar med farten sin.

De store sjansene lot imidlertid vente på seg. Chelsea, med Olivier Giroud på benken, slet med å skape noe som helst den første halvtimen.

Bortelagets talisman Eden Hazard var påfallende anonym i starten av kampen, og det var vertene som hadde initiativet i kampen.

Bakayoko utvist

Tiemoué Bakayoko kostet over 400 millioner kroner da han kom fra Monaco i sommer, men har ikke imponert i Chelsea-trøyen. Mditbanespilleren slet stort i innledningen på kampen mot Watford, og etter 30 minutter ble franskmannen utvist av Mike Dean etter å fått sitt andre gule kort på kort tid.

Bakayoko var for sen i en duell med vertenes Richarlison, og Dean valgte å hente frem det andre gule kortet, til tross for at det ikke var snakk om rare kontakten. Det oppsummerte en fryktelig halvtime for både Bakayoko og Chelseas del.

Dermed måtte Chelsea belage seg på å spille med ti mann i over en time.

Watford tok ledelsen på straffe

Etter 41 minutter ble vondt til verre for Antonio Conte og Chelsea.

FEIRET: Troy Deeney feiret mål med å vise langfingeren sin til Chelsea-fansen.
FEIRET: Troy Deeney feiret mål med å vise langfingeren sin til Chelsea-fansen. Foto: David Klein

Deulofeu ble spilt gjennom alene mot Thibaut Courtois og gikk i bakken i duell med den belgiske keeperen. Det var kontakt, men spanjolen som er på utlån fra Barcelona, virket å gå noe enkelt i bakken.

Troy Deeney ekspederte straffen sikkert i mål, og dermed ledet hjemmelaget helt fortjent 1-0. Kapteinen feiret like godt med å vise fingeren til Chelsea-fansen, og kan nok vente seg represalier fra forbundet.

– Det der synes jeg ikke er straffe. Han sleper foten inni keeperen og faller teatralsk. Men det funker, sa en oppgitt Simen Stamsø Møller i kommentatorboden.

– Skrekkelig omgang av Chelsea

1-0 var også pauseresultatet.

– En skrekkelig omgang av Chelsea. De regjerende mesterne er i «deep shit,» sa Stamsø Møller idet pausesignalet lød.

Det var TV 2s fotballeksperter helt enige i. Petter Myhre mente Chelsea var fryktelig svake, både før og etter Bakayokos utvisning.

Studioet var imidlertid ikke enig i at Deulofeu lurte dommeren til å dømme straffe.

– Klar straffe, var dommen fra TV 2s fotballeksperter Trevor Morley og Petter Myhre i studio.

– Mulig Deulofeu overspiller, men det har ikke noe å si, sa Myhre.

Giroud inn

Etter en time hadde Conte sett nok. Da kom Olivier Giroud for å sette Watford-forsvaret under press. Det var imidlertid Watford som kom nær ved å øke ledelsen nesten umiddelbart da Abdoulaye Doucouré løsnet skudd fra rundt 20 meter. Courtois fistet ballen ut til corner.

Chelsea var mye bedre i den andre omgangen, til tross for at de spilte med én mann mindre enn vertene. Giroud tok for seg i duellene inne i hjemmelagets boks, men laget flere frispark imot enn målsjanser.

Etter 80 minutter kom Cesc Fabregas til Chelseas første avslutning på mål. Eden Hazard kom seg fri og spilte ballen på tvers av Watford sekstenmeter. Fabregas prøvde å bredside ballen i hjørnet, men Orestis Karnezis reddet sikkert.

Fire mål på tolv minutter

Ett minutt senere tok imidlertid Hazard saken i egne hender. Den lille belgieren driblet et par mann før han fyrte av fra rundt 25 meter. Skuddet var godt plassert nede i hjørnet og Karnezis fikk kun noen fingre på ballen.

Dermed sto det 1-1.

Men så eksploderte Watford. På under ti minutter scoret gultrøyene tre mål og punkterte kampen. Til slutt sto det 4-1 i målprotokollen etter at Daryl Janmaat, Deulofeu og Roberto Pereyra alle hadde overlistet Courtois i Chelsea-buret.

En fullstendig nedsabling fra Watford av Chelsea.

– Dette er rystende! sa Simen Stamsø Møller fra kommentatorplass.

Til slutt kunne Watford juble for en svært fortjent hjemmeseier.