Korsbåndet røk for Nora Mørk

Györ-stjernen vil være ute i minimum seks måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se situasjonen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Nora Mørk vred seg i smerter i Mesterliga-kampen mot Nyköping mandag kveld.

Mørk stormet inn i feltet og scoret, men landet forkjært. Landingen gikk utover Györ-stjernens kne, og måtte bli båret ut av banen.

– Det ser ut som dårlige nyheter. Nå må vi bare vente på diagnosen fra legen, også får vi se hva som skjer, sa Györ-trener Ambros Martín.

Overfor TV 2 bekrefter nå pressesjefen i Györ, Tamas Szabo, at Nora Mørk har røket korsbåndet.

– Hun ble sendt til sykehuset i Györ og der ble det konstatert at hun har røket fremre korsbånd i høyre kne, sier Szabo til TV 2 sent mandag kveld.

Det betyr at Mørk må belage seg på minst seks måneder på sidelinjen.

Nora Mørk har selv kommentert skaden på Instagram.

– Da var sesongen min over. Korsbåndet røk dessverre i dagens kamp. Tusen takk for alle meldinger, skriver den tidligere Larvik-spilleren.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson så hendelsen fra tribuneplass i Ungarn.

– Det er aldri gøy å se noe slikt. Man blir veldig redd. Nå må vi vente og se hva legene sier etter de har undersøkt henne nærmere. Vi håper på det beste for Nora, men jeg har ikke en god følelse, sa Hergeirsson til dansk TV 2 før de dårlige nyhetene ble bekreftet.

Har operert knærne seks ganger tidligere

Mørk har tidligere hatt store problemer med knærne. Våren 2011, da hun spilte for Larvik, måtte hun operere begge knærne på grunn av «jumpers knee».

Istedenfor å gjøre comeback den påfølgende høsten, måtte hun operere to ganger til. Totalt opererte hun seks ganger før hun var tilbake for fullt to år senere.

Landslagslege Anne Froholdt sier til TV 2 at hun har sett situasjonen på video, men at hun ikke har vært i kontakt med Nora Mørk ennå.

– Rett og slett nitrist

TV 2s håndball-ekspert Harald Bredeli er utrolig trist over nyheten om Mørks korsbånd-skade.

– Nå har han hun hatt så utrolig mye styr og press utenfor banen, men det som har skjedd på banen, har jo vært friminuttet hennes. Midt i stormen har hun klart å spille strålende håndball.

– Det er rett og slett nitrist. Dette betyr at sesongen er over. Det vi kan håpe på er at alt går bra fra nå av, og at hun dermed kan rekke sesongstart igjen. Og et eventuelt EM i desember.

– Men man vet aldri hvor lang tid slike skader tar å lege.

– Ekstremt uheldig

Bredeli har latt seg imponere av Mørks profesjonalitet den siste tiden.

– Med alt det utenomsportslige som har vært den siste tiden, som har kostet både tid og krefter, så har hun klart å gjøre jobben sin. Hun har spilt gode kamper både i den ungarske serien og i Mesterligaen. Det er ekstremt imponerende.