Dansk avis: – Dette er de hemmelige Sørloth-klausulene

Midtjylland kan vente seg en fet utbetaling skulle Sørloth slå til i Crystal Palace.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Sørloths overgang fra Midtjylland til Crystal Palace gjorde ham til den nest dyreste norske fotballspiller gjennom tidene, kun bak Tore André Flo. Samtidig var det det dyreste salget fra dansk fotball noensinne.

Eller?

Danske Ekstra Bladet har gått overgangen nærmere i sømmene og mener Midtjylland smurte litt vel tykt på da de omtalte salget.

Se TV 2s intervju med Sørloth i videovinduet øverst.

– En historisk bedrift. Det er en stor dag for FC Midtjylland, og vi er stolte av å levere det klart største salget i Superligaens historie, skrev klubben på sine nettsider etter Sørloth-salget.

Den danske avisen melder imidlertid at Midtjylland i første omgang får utbetalt rundt 75 millioner danske kroner fra Crystal Palace. Det tilsvarer rundt 97 millioner norske kroner. Det er tilnærmet det samme som FC København fikk fra Cardiff for spiss-floppen Andreas Cornelius tilbake i 2013.

Emre Mors overgang fra FC Nordsjælland til Dortmund er også i samme kategori.

Dermed kan Midtjyllands påstand virke noe overdrevet, men som TV 2 har avslørt tidligere ligger det en god del penger i potten for Midtjylland skulle Sørloth bli en suksess i den engelske hovedstaden. Og klausulene er slett ikke urealistiske.

  • Skulle Crystal Palace befinne seg i Premier League neste sesong vil danskene få utbetalt 29 millioner norske kroner til.
  • 29 nye millioner kroner blir utbetalt hvis Crystal Palace er i Premier League 2019/20.
  • Midtjylland får 9,5 millioner norske kroner hvis Sørloth når 25 kamper for Palace.
  • Klubben får 9,5 millioner norske kroner til hvis Sørloth når 50 kamper for Palace.
  • Samlet vil dette kun gi 77 millioner ekstra kroner inn i den danske klubbkassen, i tillegg til overgangssummen på nærmere 100 millioner kroner.

Dermed er det godt mulig at Midtjylland har sine ord i behold om noen år.