TIL SVERIGE: Mix Diskerud skal være nære en låneavtale til IFK Göteborg.
TIL SVERIGE: Mix Diskerud skal være nære en låneavtale til IFK Göteborg. Foto: Lasse Bjarte Hove

Ny vending i den bisarre «Mix»-sagaen:

Nærmer seg svensk storklubb

Mikkel «Mix» Diskerud skal ha fått tillatelse av sin nåværende klubb, Manchester City, til å innlede samtaler med den svenske toppklubben IFK Göteborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I januar kom de sjokkerende meldingene om at Mix Diskerud hadde signert for den engelske serielederen Manchester City.

Nyhetene ble først meldt fra spillerens egen sponsor, og Mix har i ettertid ikke uttalt seg om overgangen.

Det har vært mye uvisshet rundt omfagnet av selve kontrakten, i og med at Diskeruds forrige arbeidsgiver var New York City. Som er en del av City Football Group, en organisasjon styrt av investorer fra Abu Dhabi og som er tilknyttet Manchester City.

– Jeg har visst om at de ville flytte han fra New York til Manchester. Det er lettere å komme seg til en annen klubb fra England, enn MLS. Så han er flyttet innad i Citygruppen, sa IFK Göteborgs sportsjef Mats Gren til svenske Sportbladet.

På vei til Göteborg

Det var den svenske avisen som først meldte at Diskerud skal være svært nære en overgang til de blåhvite. Han skal ha fått tillatelse av Manchester City til å bli med Göteborg på treningsleir i Spania og det skal være snakk om en leieavtale.

– Etter en forespørsel fra IFK Göteborg har Manchester City bestemt at deres spiller «Mix» skal være med på litt av IFKs treningsleir for å hjelpe hans tidligere klubb i forberedelsene. Han skal derfor etter planen møte laget i Murcia, tweetet Diskeruds egen agent Fredrik Risp.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med agenten, men Risp skriver i en melding at han verken ville eller kan kommentere saken ytterligere. Dermed fortsetter de bisarre historiene rundt Diskeruds klubbsituasjon. Verken spiller eller klubb har offisielt bekreftet overgangen til engelsk fotball. Så langt er det kun utstyrsleverandøren Umbro og sportsjefen i IFK Göteborg som har uttalt seg om den foreløpig ikke bekreftede City-overgangen.