Wenche baker grove kanelsnurrer med Gaute Grøtta Grav
Gaute Grøtta Grav er på besøk hos Wenche for å bake grove kanelsnurrer med Philadelfiaost-glasur.
Dette trenger du:
- 700 g hvetemel evt. like deler fibra og hvetemel
- 100 g havremel
- 200 g grov sammalt hvete
- 100 g små havregryn
- 75-100 g sukker
- 1 egg (kan sløyfes)
- 1 1/2 pk gjær
- 2-3 ts kardemomme
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 6 dl lett eller skummet melk
- 100 -125 g mykt smør
Fyll:
Rør sammen: 125 g mykt smør,100 g sukker, 2 ss kanel
Glasur:
Rør sammen: 150 g myk kremost naturell,1 ts vaniljesukker, 50 g mykt smør, 6 dl melis evt. noen dråper sitron.
Slik gjør du:
Denne deigen trenger elting. Bruk en kjøkkenmaskin. Ha alt det tørre i bakebollen (begynn med 600 g hvetemel), fersk gjær smuldres i bakebollen. Varm opp melk og egg til fingervarmt, og tilsett i bakebollen mens maskinen går. Tilsett mel til passe konsistens. Mykt smør eltes inn i små porsjoner mot slutten. Eltetid ca. 8-10 min. Dekk til bakebollen med plast og sett til heving i ca. 1 time. Ta deigen ut på bakebordet, kjevle til et rektangel, rull sammen og form til ønsket bakverk. Dekk ned et klede og sett til etterheving ca. 1 time. Stek på midterste rille i varm stekeovn. 220 ° C i 12-15 min. Steketid avhengig av størrelse på bakverket.
