Wenche baker grove kanelsnurrer med Gaute Grøtta Grav

Gaute Grøtta Grav er på besøk hos Wenche for å bake grove kanelsnurrer med Philadelfiaost-glasur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 700 g hvetemel evt. like deler fibra og hvetemel
  • 100 g havremel
  • 200 g grov sammalt hvete
  • 100 g små havregryn
  • 75-100 g sukker
  • 1 egg (kan sløyfes)
  • 1 1/2 pk gjær
  • 2-3 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts salt
  • 6 dl lett eller skummet melk
  • 100 -125 g mykt smør

Fyll:

Rør sammen: 125 g mykt smør,100 g sukker, 2 ss kanel

Glasur:

Rør sammen: 150 g myk kremost naturell,1 ts vaniljesukker, 50 g mykt smør, 6 dl melis evt. noen dråper sitron.

Slik gjør du:

Denne deigen trenger elting. Bruk en kjøkkenmaskin. Ha alt det tørre i bakebollen (begynn med 600 g hvetemel), fersk gjær smuldres i bakebollen. Varm opp melk og egg til fingervarmt, og tilsett i bakebollen mens maskinen går. Tilsett mel til passe konsistens. Mykt smør eltes inn i små porsjoner mot slutten. Eltetid ca. 8-10 min. Dekk til bakebollen med plast og sett til heving i ca. 1 time. Ta deigen ut på bakebordet, kjevle til et rektangel, rull sammen og form til ønsket bakverk. Dekk ned et klede og sett til etterheving ca. 1 time. Stek på midterste rille i varm stekeovn. 220 ° C i 12-15 min. Steketid avhengig av størrelse på bakverket.

FAVORITT: Gaute Grøtta Grav lager sin gjærbakstfavoritt i Wenches kjøkken.
FAVORITT: Gaute Grøtta Grav lager sin gjærbakstfavoritt i Wenches kjøkken.