Han skulle bare sjøsette båten ...

Det gikk ikke helt som planlagt for båteieren som skulle sjøsette skjærgårdsjeepen sin i Meland nord for Bergen søndag. Både bil, båt og henger endte i sjøen.

SJØSATT: Her havnet bilen etter et uheldig forsøk på sjøsetting av båten. Foto: Politiet
SJØSATT: Her havnet bilen etter et uheldig forsøk på sjøsetting av båten. Foto: Politiet

Mens andre foretrekker søndagstur på ski i marka, ville Nicu Rabusanu ta seg en fisketur med skjærgårdsjeepen sin søndag.

Båten ble sjøsatt uten problemer, men fisketuren ble det ikke noe av ettersom både bilen og båthengeren ble sjøsatt i samme slengen.

– Jeg prøvde å sette ned båten, og det var litt glatt, så bilen og henger gikk ut i vannet, sier en noe lattermild båteier til Bergens Tidende.

Bilen havnet på to meters dyp, men ble etter hvert tatt opp av en kranbil. Og båteieren tar det hele med godt humør. Han fikk nemlig solgt bilen etter at den var trukket opp fra vannet.

– Nå trenger jeg ikke å ha adrenalin før EU-kontrollen, sier han til avisen.

Både politi, ambulanse og dykkere fra brannvesenet rykket ut etter at en mann ringte og sa han hadde sett en bil i sjøen, men det hele ble raskt oppklart da Rabusanu tok kontakt med mannen og forklarte at det ikke var noen personer i bilen.

– Det er sånt som skjer, og det var uheldige omstendigheter. Han er ikke den første og blir heller ikke den siste, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt.

(©NTB)