Oslo  20160904.
OL-kvalifisering ishockey: Norge-Frankrike (2-1). Stefan Espeland under OL-kvalifiseringskampen i ishockey mellom Norge og Frankrike i Jordal Amfi søndag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20160904. OL-kvalifisering ishockey: Norge-Frankrike (2-1). Stefan Espeland under OL-kvalifiseringskampen i ishockey mellom Norge og Frankrike i Jordal Amfi søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

OL-spiller klar for Vålerenga

Stefan Espeland er klar for Vålerenga hockey.

28-åringen har det siste året spilt i Finland og Østerrike, men returnerer nå til norsk ishockey og Vålerenga som Espeland sist spilte for i sesongen 2014/2015.

Vålerengas daglige leder bekrefter overgangen som TV 2 meldte mandag morgen, i en sms.

– Vi er glade for å få han ombord. Han er en solid spiller som vil løfte oss i tiden fremover, sier Morten Sandø.

Selv er den OL-klare landslagsbacken glad for å komme hjem til Oslo og Vålerenga.

– Jeg har hatt dialog med Espen Knutsen hele veien og synes det er spennende det Vålerenga har på gang. Samtidig kjente jeg at jeg hadde lyst å komme hjem til Oslo, sier Espeland.

28-åringen tror det blir et spennende sluttspill med mange jevne kamper når kvartfinalene kommer i gang 1. mars.

– Vi er vel på 6. plass nå. Så ut i fra mine kalkulasjoner så tenker jeg det blir Lillehammer eller Frisk Asker i kvartfinalen. Selv om jeg ikke har spilt i Get-ligaen de siste årene, har jeg fulgt godt med. Det er mange jevne kamper og med dyktighet og litt hell, så har jeg tro på at Vålerenga kan gå langt i sluttspillet, avslutter Espeland.

TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm tror også landslagsbacken blir en solid tilvekst til Oslo-klubben,

I Espeland får Vålerenga en solid forsterkning inn mot sluttspillet. Han er en spillende back som kan dominere i Get-ligaen og det er akkurat det klubben trenger. En som kan styre det offensive spillet, sier TV 2s ishockeyekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

Den tidligere Lørenskog-spilleren som også er tatt ut i OL-troppen, er enig med Oslo-klubben om en treårskontrakt i tillegg til resten av inneværende sesong.

Etter det TV 2 erfarer får Espeland tildelt drakt nr. 65 og er klar for spill for Vålerenga i morgendagens TV 2 Sportskanalen-sendte oppgjør mot Oilers i Stavanger.