Hyller dommerne etter straffedramaet:
– Det var helt fantastisk

Tidligere toppdommere mener Jon Moss og assistenten bør applauderes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Tottenham 2-2

Se kampreferat over!

Eksepsjonelt dramatiske sluttminutter på Anfield søndag inneholdt en vanvittig Tottenham-utligning, en straffebom fra Harry Kane, en fantastisk Liverpool-scoring og et nytt straffespark - denne gang satt i mål - fra Harry Kane.

Begge straffesituasjonene var svært diskutable, og det spesielle var at Eddie Smart - assistentdommeren til kampleder Jon Moss - var sterkt involvert i dem begge.

I den første situasjonen var Kane, som deretter gikk i bakken i duell med Loris Karius i en situasjon flere anklager ham for filming, i utgangspunktet i offside etter en pasning fra Dele Alli.

Men ettersom assistenten ikke løftet flagget, dømte Moss umiddelbart straffespark. Deretter konfererte han med sin assistent, like ved TV-mikrofonene, og man kunne høre mannen på linjen si at dersom Dejan Lovren, som misset i et klareringsforsøk og såvidt touchet ballen på dens vei mot Kane, hadde vært borti ballen så skulle det ikke være offside.

– Han var offside hele tiden. Jeg vet ikke hva de snakket om, for han var i offside hele tiden, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til TV 2 etter kampslutt.

– Bør applauderes
Tidligere Premier League-dommer Dermot Gallagher mener Liverpool-manageren tar dundrende feil.

– Den første straffen er veldig interessant. Kane er i offsideposisjon og Lovren har en sjanse til å klarere ballen og tar sjansen. Han har en god mulighet til å klarere den og han treffer helt tydelig ballen. Ballen går så gjennom til Kane, så etter regelboka er han nå ikke offside, sier han til Sky Sports.

Derfor hyller han dommerne.

– Jeg mener det var helt fantastisk, for man kunne tydelig høre assistentdommer Eddie Smart si til Jon Moss «jeg vet ikke om han rørte ballen». Det tok kanskje tid, men til slutt kom de til den riktige beslutningen. Begge dommerne bør applauderes. Lovren sleivsparker ballen, så derfor er Kane onside, forklarer Gallagher.

Får støtte av eks-Tippeliga-dommer
Denne tolkningen av reglene har også tidligere Tippeliga-dommer og eks-TV 2-husdommer Per Ivar Staberg, og han mener også at forseelsen Karius foretar overfor Kane er straffbar.

– Etter min mening en helt riktig avgjørelse. Kane forstyrrer ikke Lovren og når Lovren spiller ballen med vilje er det en ny situasjon som oppstår og dette opphever offsiden. Selve straffen til Kane er jeg også enig i, skriver han i sin nye spalte som husdommer hos Nordicbet.


Dette står for øvrig i sterk kontrast til hva TV 2-ekspert Mark Clattenburg ble sitert på i sendingen Fotballkveld England søndag kveld. Se hele sendingen her på TV 2 Sumo!

Harry Kane bommet på det påfølgende straffesparket, men dramaet var ikke over av den grunn.

Mohamed Salah ga Liverpool en tidlig ledelse i oppgjøret, men en vanvittig kanonkule fra Victor Wanyama sørget for 1-1.

Liverpool-fansen trodde seieren var sikret da Mohamed Salah på nytt ga hjemmelaget ledelsen på overtid, men Jon Moss blåste straffe på nytt da Erik Lamela gikk ned i duell med Virgil van Dijk.

– Det er ingen tvil om at det er straffespark, og det er nok et strålende eksempel på teamarbeidet mellom de to. Det underbygger styrken deres. I debriefingen etter kampen, vil de blir fortalt at de tok store matchavgjørende beslutninger helt riktig, sier Gallagher.

Her er Staberg mer moderat, men mener avgjørelsen kan forsvares.

– Etter min mening, isolert sett, et straffespark som kan gies. Men ut fra linja til hoveddommer Moss tidligere i kampen, skjønner jeg godt at Klopp følte seg bortdømt i denne situasjonen, skriver Staberg.

På forsøk nummer to var Harry Kane sikker, og dermed endte det 2-2 i storkampen.

Liverpool ligger nå på tredjeplass i Premier League, 18 poeng bak serieleder Manchester City og fem poeng bak Manchester United på andreplass.

Tottenham ligger på femteplass, med ett poeng opp til Chelsea på fjerdeplass og to opp til Liverpool. Chelsea har én kamp mindre spilt.