Sparta slo seriemesteren og festet grepet om sølvet

Sparta ville mest og slo seriemester Storhamar for fjerde gang denne sesongen. Østfoldingene fører an i kampen om annenplassen etter 3-0-seieren på borteis.

Det var Sparta som trengte poengene mest for å trygge statusen som tabelltoer, og det preget kampen. Etter seieren har Sparta 85 poeng, mens Lillehammer (81) og Frisk Asker (80) følger nærmest.

Annenplassen er viktig med tanke på hvem man vil møte i kvartfinalen. Serielederen kan velge mellom lagene fra 4.- til 8.-plass, mens serietoeren kan velge blant resten av de tre. Tabelltreeren kan velge mellom de to resterende lagene.

Etter en målløs og jevn 1. periode sendte Christoffer Henriksen gjestene i ledelsen med 1-0 med en suser oppe i spakhjørner.

Spartas svenske veteran Henrik Halmström økte til 2-0 da han også fant åpningen i sparkhjørnet til Storhamar-målvakten.

Det rapporteres om en av sesongens svakeste perioder av hjemmelaget. Heller ikke tredjeperioden var all verden, og for første gang på hjemmebane denne sesongen gikk Storhamar av isen uten scoringer. Sist det skjedde var i den sjuende kampen i kvartfinaleoppgjøret i fjor.

Henrik Knold sendte en ny puck i mål, og for tredje gang var det i Östlunds spakhjørne.

Både Frisk Asker og Lillehammer vant sine kamper. Frisk slo Manglerud Star med 3-1 i Askerhallen, mens Lillehammer måtte slite med for å slå Lørenskog. Avgjørelsen kom da Joey Bendiz gjorde 2-1 med litt under tre minutter igjen av kampen.

Hos Vålerenga var det Jonas Oppøyen og Colin Spaberg Olsen som avgjorde med to mål hver i 4-1-seieren hjemme mot Stjernen.

Den siste sluttspillplassen er det Stjernen og Lørenskog som kjemper om. Lørenskog er to poeng foran, og de to lagene møtes i Fredrikstad tirsdag før det blir OL-pause.