JUBELGUTT: Jakob Ingebrigtsen vant 1500 m under innendørs-NM i Bærum. Han fikk klem av sin kjæreste Elisabeth Asserson. I kveld kan de feire at ungutten har signert en historisk millionavtale med Nike. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
JUBELGUTT: Jakob Ingebrigtsen vant 1500 m under innendørs-NM i Bærum. Han fikk klem av sin kjæreste Elisabeth Asserson. I kveld kan de feire at ungutten har signert en historisk millionavtale med Nike. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Jakob Ingebrigtsen med gigantavtale

17-åringen signerte historisk langtidsavtale med utstyrsgigant i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han er ikke bare en av Norges, men også en av verdens største friidrettstalenter. Nå jubler familien Ingebrigtsen for en historisk avtale med Nike for minstemann av løperbrødrene.

– Jakob har fått en veldig god avtale fram til 2024. Det sikrer økonomien i satsingen hans i mange år framover, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

Uvanlig

Det er uvanlig at Nike inngår avtaler med så unge utøvere.

– Både jeg og Tone har måtte skrive under som verger, så det var litt komplisert. Men vi er veldig fornøyde med avtalen, forteller pappa Ingebrigtsen.

Han vil ikke si hvor stor avtalen er, men etter det TV 2 erfarer gjør lengden på avtalen at den allerede i grunnpakken er på flere millioner kroner.

– Det jeg kan si er at den er bonusbasert, så med sportslig suksess kan det bli veldig bra. Det er lagt opp et løp framover, med en tenkt progresjon i avtalen. Men det viktigste er at han kan satse på idretten sin fra han er 18 år. Det er nok penger til et nøkternt opplegg i grunnpakken, sier Ingebrigtsen.

Lenger avtale enn brødrene

Det som gjør avtalen spesiell er at den er lenger enn det brødrene har med samme utstyrsprodusent. Etter det TV 2 erfarer vil også yngstemann tjener mer enn sine eldre brødre.

– Jeg kan ikke kommentere beløp, men det er riktig at Henrik og Filip har noe kortere avtaler. De er på tre, fire år, med opsjoner for forlengelse.

TV 2 vet at det er Jakob Ingebrigtsens store talent på 1500 og 5000 meter som spesielt appellerer til amerikanerne. Da Ingebrigtsen satte juniorrekord på en engelsk mil i fjor vår, gikk amerikaneren helt bananas på tribunen i Euguene, byen som huser hovedkvarteret til Nike. Ingebrigtsens øvelser blir regnet blant de mest attraktive hos produsenten, som i sin tid startet i miljøet rundt langdistanseløperen Steve Prefontaine. Så langdistanse, og mellomdistanse, har alltid hatt høy status i Nike.

Vurderer VM

Etter å ha satt en ny juniorrekord under helgens NM innendørs, løper Jakob Ingebrigtsen i Belgia neste helg. Greier han VM-kravet, vil det vurderes om han skal til VM blant de store gutta.

– Ingenting er bestemt ennå. Vi har ikke planlagt med det. Men VM går i Birmingham, så det kan hende vi stiller. Vi ser det an, sier Gjert Ingebrigtsen.