FULL JUBEL: Bård Egil Tobiassen takker lagkameratene etter å ha satt en rekord av det utrolig slaget.
FULL JUBEL: Bård Egil Tobiassen takker lagkameratene etter å ha satt en rekord av det utrolig slaget. Foto: Privat

Forsvarskjempe smadret den norske målrekorden: – Den blir tøff å slå

Bård Egil Tobiassen banket inn vanvittige 40 (!) mål i en tredjedivisjonskamp søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bård Egil Tobiassen satte søndag en svært imponerende scoringsrekord i norsk håndball. Han banket inn vanvittige 40 mål da serieleder Haslum 2 vant 43-29 over Aurskog/Høland i tredjedivisjon.

– Det gikk vel greit, jeg bommet litt mye, det er bare å gå hjem og trene, spøker han når TV 2 slår på tråden.

– Utrolig gøy
Tobiassen smadret den gamle rekorden i de fire øverste divisjonene så til de grader. Den tilhørte Harald Wigestrand, som scoret 33 mål i samme kamp.

– Det var litt spesielt. Jeg må smile litt nå, det er utrolig gøy. Som gammel forsvarsspiller hadde jeg liksom ikke tenkt å ha en sånn rekord noen gang i hele mitt liv. Da er det greit å ta steget ned et par divisjoner, så man kan herje litt. Jeg er meget sliten nå, det må jeg ærlig innrømme, sier den nye rekordinnehaveren.

– Bommet du på noen skudd?

– Ja, jeg må ha hatt 60 skudd tror jeg. Jeg scoret på 40 av dem. Jeg skjøt mye, ingen tvil om det, det var en veldig spesiell opplevelse. Gode lagkamerater har mye å si. De spilte meg opp, så var det bare å skyte, sier Tobiassen.

LITT AV EN KAMPRAPPORT: Målprotokollen viser hvordan tre lagkamerater scoret ett mål hver, mens Bård Egil Tobiassen dundret inn 40.
LITT AV EN KAMPRAPPORT: Målprotokollen viser hvordan tre lagkamerater scoret ett mål hver, mens Bård Egil Tobiassen dundret inn 40.

Fikk beskjed av treneren
Det er ikke alltid mannen med fire landskamper for Norge er like inspirert når han skal spille kamp under øverste nivå.

– Det er sjelden man får et sånt rush av å spille tredjedivisjonskamp. Det er vanligvis et ork, men i dag hadde jeg er tydelig mål. De andre gutta ville jeg skulle klare det, så da fikk jeg god oppbacking av dem, sier han.

At rekorden kom søndag var nemlig ingen tilfeldighet.

– Treneren sa at i dag hadde jeg muligheten til å ta norgesrekorden, så da måtte jeg prøve å benytte meg av sjansen, forteller Tobiassen.

Pleier å toppe utvisningsstatistikken
Det gjorde han til gangs.

40 MÅL: Bård Egil Tobiassen tror ikke det blir enkelt å slå rekorden hans.
40 MÅL: Bård Egil Tobiassen tror ikke det blir enkelt å slå rekorden hans.

– Jeg er ikke kjent som noen angrepsspiller i det hele tatt, og jeg har aldri scoret noe særlig med mål. Bak på banen og i forsvar har jeg toppet en annen statistikk. Det er godt å kunne bytte litt på rollene av og til, sier mannen som til nå har vært mer kjent for å toppe utvisningsstatistikken.

Det var en periode under kampen han trodde rekordforsøket ikke skulle lykkes, men han klarte det likevel med mye tid igjen på klokka.

– De sa jeg hadde 17 mål til pause, men jeg begynte andre omgang med å bomme mye. Jeg tenkte det hang i en tynn tråd, men så hadde jeg ti-tolv mål på tolv minutter, og da skjønte jeg at det kom til å gå. De sa jeg hadde nådd rekorden da det var 8-9 minutter igjen, og da var det bare å fortsette, sier Tobiassen.

Etter å ha knust den gamle rekorden med sju mål, tror han eventuelle utfordrere skal få det tøft med å slå den nye.

– Det blir langt til nestemann. Jeg føler den er vond å slå, men det er mulig. Jeg bommet på 20 skudd, så hadde jeg truffet bedre kunne det blitt mer. Men den blir nok hard å slå, fastslår Tobiassen.