Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjasmin Larosi er en av de mange hundre som har vært innom legevakten i Oslo i helgen, etter å ha vært uheldig og falt på isen.

– Jeg sklei på isen, rett og slett. Plutselig i det ene sekundet, så kjenner jeg at jeg bare sklir rett ned, og så klarte jeg å dra med meg venninna mi og alt. Så da jeg skulle reise meg, datt jeg på foten min igjen. Det var umulig å få meg opp, sier Larosi til TV 2.

– Ganske skummelt og farlig

Isen i gatene og på fortauet har skapt problemer for mange i helgen, og det skal bli skikkelig kaldt i dagene som kommer også. Gjennom uken som kommer blir det minusgrader gjennom døgnet, og få eller ingen lyspunkter for de som venter på sårt etterlengtede varmegrader.

– Det er ganske skummelt og farlig, forteller Aud Øvregard, som har spent på seg brodder for å få grep på isen i Oslo sentrum.

Fredric Langset sier til TV 2 at selv om det er strødd, så er det veldig glatt på fortauene.

– Det er jo speilblant. De har prøvd å strø, men det er ikke så veldig bra, kanskje, sier Langset.

Flere hundre innom med mulig beinbrudd

Oslo legevakt melder at det har vært mange som har kommet med typiske bruddskader i ankler og håndledd, nettopp fordi de har falt på glattisen.

Fredag var det 425 personer innom med mulige beinbrudd, mens tallet på lørdag ettermiddag var 186 personer, opplyser Oslo legevakt til Aftenposten.

– Vi har ikke oversikt over hvor mange som faktisk hadde brudd, men statistisk sett er det 30–40 prosent av dem som kommer inn som har det. Det var en travel dag, sier lege Eline Furenes ved legevakten i Oslo til avisen.

– Må gå med bandasje og ankelstøtte

Samtidig sa Furenes at de foreventet at det vil komme en del flere utover kvelden i går.

Sjasmin har fått svar på røntgenbildene sine. Det gikk heldigvis bedre enn fryktet.

– Det var en kraftig forstuelse, og det var det. Jeg må gå med bandasje og ankelstøtte i fire uker, sier hun.