FERDIG: Daniel Opare i aksjon for Augsburg mot Hanover i oktober. Han kommer ikke til å aksle drakten igjen.
FERDIG: Daniel Opare i aksjon for Augsburg mot Hanover i oktober. Han kommer ikke til å aksle drakten igjen. Foto: Stefan Puchner

Bundesliga-spiller stemples som løgner av klubben

Daniel Opare har fått beskjed om å finne seg en ny klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Augsburg skriver på sine hjemmesider at høyrebacken Daniel Opare ikke ble med til søndagens kamp mot Eintracht Frankfurt, og at han hadde fått beskjed om at han kunne finne seg en ny klubb.

Klubben, som ligger på sjuendeplass i Bundesliga, sier ghaneseren har hatt en oppførsel klubben ikke kan finne seg i.

– Daniel Opare har gjentatte ganger løyet til oss, til tross for at han er blitt konfrontert med fakta, sier sportsdirektør i Augsburg, Stefan Reuter.

– I tillegg har han gjentatte ganger brutt atferdsreglene til laget.

Ville ikke signere ny kontrakt

De skriver at klubben har verdier som jordnærhet, samarbeid, pålitelighet og ærlighet – og videre at 27-åringen er i brudd med flere av disse.

Bak ligger en kontraktsstrid. Opare har fått et kontraktstilbud av klubben, et tilbud han ikke har godtatt. Nå er tilbudet trukket tilbake, men spilleren ville uansett vært fri til å forhandle med andre, ettersom hans nåværende kontrakt går ut til sommeren.

Spillerens representanter har benektet at han har fått sparken.

– Jeg er sjokkert av de falske og ondsinnede ryktene om min klient, sier Chris Nathaniel til The Sun.

– Bitter

Han poengterer at spilleren er under kontrakt til sesongslutt, og at klubbens uttalelser er bitterhet over at han ikke har signert ny kontrakt.

– Jeg fikk en telefon fra Augsburg på torsdag om at dersom han ikke signerte kontrakten innen to dager, så ville han ikke spille for klubben igjen. Tilbudet møtte ikke min klients krav, og han ble derfor bannlyst fra førstelagets aktiviteter. Han fikk til og med beskjed om å renske ut skapet. Det syns jeg er ganske smålig og uprofesjonelt, siden han har vært i klubben i to og ett halvt år, sier Nathaniel.

– De ondsinnede kommentarene som Stefan Reuter kom med viser hvor bitter klubben er for at han ikke signerte ny kontrakt.