SIGNERTE FOR CHELSEA: Olivier Giroud signerte for Chelsea forrige onsdag
SIGNERTE FOR CHELSEA: Olivier Giroud signerte for Chelsea forrige onsdag Foto: Chelseafc.com

Skuffet Giroud avslører den egentlige grunnen til at han forlot Arsenal

Olivier Giroud røper at Arsene Wengers avgjørelse om å kjøpe Pierre-Emerick Aubameyang presset ham til å forlate Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Watford – Chelsea mandag kl. 21.00

Like før overgangsvinduet stengte onsdag forrige uke signerte Olivier Giroud for Arsenals London-rival Chelsea.

Chelsea betalte 18 millioner pund, eller rundt 196 millioner kroner, i overgangssum for den 31 år gamle franskmannen.

Nå avslører Olivier Giroud bakgrunnen for valget om å forlate Arsenal til fordel for det som trolig blir en innbytter-rolle også i Chelsea.

– Det faktum at manageren ønsket å rekruttere en ny angriper, og at Aubameyangs signerte for Arsenal. Da ville det plutselig blitt tre toppspisser, og derfor bestemte jeg meg for å forlate klubben, forteller 31-åringen i et intervju med franske Telefoot.

– Derfor var det fornuftig for meg å søke en ny retning i min karriere. Det var litt skuffelse, men jeg tilbrakte fem vidunderlige år i Arsenal, konkluderer han.

Ønsket å bli i Premier League
Angriperen var aldri et sekund i tvil om at han ønsket å bli værende i en klubb i Premier League dersom han skulle forlate Arsenal.

– Jeg ønsket å bli i Premier League og Chelsea ga meg en stor mulighet, sier Giroud, som også snakket med Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps før klubbskiftet.

– Jeg snakket med Deschamps. Han fortalte meg ikke at jeg burde gå til Chelsea, men han anbefalte meg å bytte klubb, sier Giroud, og sikter til at han trenger spilletid for å få en plass i Frankrikes tropp til sommerens VM-sluttspill.

– Hadde flere tilbud
Tyske Dortmund ønsket i utgangspunktet Giroud i bytte som en del av overgangsavtalen da Pierre-Emerick Aubameyang ble solgt til Arsenal.

Men Giroud røper at flere klubber var interessert.

– Dortmund var interessert, men de ønsket å låne meg. Og Sevilla var interessert. På et tidspunkt fikk også min agent en telefon fra Roma, forteller han.

Olivier Giroud kan få sin debut for Chelsea i det TV 2 Premium-sendte oppgjøret mot Watford mandag klokken 21.00.