Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag satte norske Gunnar Garfors, som har skrevet flere reisebøker, TV- og radiovert Erik de Zwart og entreprenør Ronald Haanstra ny verdensrekord da de reiste jorden rundt på 56 timer og 56 minutter.

Reisen, som ble gjennomført kun ved hjelp av rutefly, startet og sluttet i Sydney. På litt over to døgn har de tre kameratene reist 43.000 kilometer, med stopp i Santiago, Panama, Madrid, Alger og Dubai underveis.

– Jeg har hatt min dose med fly for en stund for å si det sånn, sier Garfors til VG.

Flere rekorder

Garfors har også besøkt alle land i verden. I 2012 satte han og britiske Adrian Butterworth ny Guinness-rekord da de var verdens første som besøkte fem verdensdeler på ett døgn.

Verdensrekorden i å reise jorden rundt med rutefly på 56 timer og 56 minutter må godkjennes av Guinness rekordbok før den blir offisielt gjeldende. Den gamle rekorden er på 66 timer og 31 minutter, skriver Gunnar Garfors på sin blogg.

«Den ultimate gutteturen»

Hva var det så som motiverte de tre karene til å gjennomføre reisen?

– Vi gjorde dette for å ha det moro, for å inspirere andre til å utforske verden og for å vise at selv store drømmer kan realiseres. Å reise 43.000 kilometer med en snittfart på 750 kilometer i timen, med massevis av gode historier, er dette den ultimate gutteturen, sier Ronald Haanstra på Gunnars reiseblogg.

Trioen har også brukt turen til å samle inn penger til en stiftelse som jobber for å forsyne fattige med drikkevann.

Gunnar Garfors selv har tenkt å reise litt mer før han kommer hjem. Søndag var han fortsatt i Australia og skulle en tur til Salomonøyene i forbindelse med et bokprosjekt.

TV 2s reiseskole: Her er Gunnar Garfors' beste reisetips!

(©NTB/TV 2)