IFK-KLAR: Mikael Norø Ingebrigtsen er klar for svensk fotball.
IFK-KLAR: Mikael Norø Ingebrigtsen er klar for svensk fotball. Foto: twitter.com/IFKGoteborg

Eliteserie-talent til Allsvenskan

– De er hva Rosenborg er hjemme i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mikael Norø Ingebrigtsen (21) bytter ut Tromsø IL med Allsvenskan-laget IFK Göteborg. Avtalen med svenskene er på tre og et halvt år.

Skal spille i favorittposisjonen
Det skriver Expressen søndag. Tromsø bekreftet selv overgangen i en pressemelding. 21-åringen hadde kun et halvt år igjen av kontrakten med «Gutan».

– Det var viktig for oss at avtalen ble bra til slutt. Vi ønsker Mikael lykke til i IFK, sier sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL.

Talentet er forespeilet en rolle som høyrekant i IFK.

– Det er min favorittposisjon. I Tromsø ble jeg brukt i flere posisjoner. Jeg liker å skape mål og score mål selv, og det skal jeg bidra med her, sier Ingebrigtsen til Expressen.

– Jeg har fått et veldig positivt inntrykk så langt, legger han til.

– Hva RBK er i Norge
Norø Ingebrigtsen sammenligner sin nye klubb med Norges beste lag.

– IFK Göteborg er vel hva Rosenborg er hjemme i Norge. Men jeg har ikke møtt dem tidligere. Gothia Cup er enn så lenge mitt minne fra byen som venter meg, selv om jeg husker Liseberg mer enn selve turneringen. På laget kjenner jeg Vajebah Sakor fra før. Vi har spilt sammen på mange ungdomslandslag. Elias Omarsson møtte jeg da han var i Vålerenga, sier den ferske IFK-spilleren.

IFK Götborg har totalt vunnet Allsvenskan 13 ganger, og innehar andreplassen foran IFK Norrköping som har like mange gull, men færre andre og tredjeplasser.

Malmö har soleklart flest titler i Svergi med sine 23.

21-åringen scoret åtte mål for Tromsø i Eliteserien i fjor.

– Han er en veldig spennende offensiv spiller. En venstrebeint, bevegelig, rask og målfarlig kantspiller som vi tror veldig mye på, sier IFK-sportssjef Mats Gren.

(©NTB)