Utrolig Anfield-drama: To Kane-straffespark, overtidsscoringer og vanvittige drømmemål

Sluttminuttene på Anfield var av det vanvittige slaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Liverpool-Tottenham 2-2

Storkamper på Anfield er som regel garanti for action, og søndagens batalje mot felles Champions League-jagende Tottenham ble intet unntak.

Lenge så det ut til at Mohamed Salah skulle bli matchvinner med sin scoring fra to minutter ut i oppgjøret, men i sluttminuttene oppstod det enorme mengder dramatikk.

Først dunket innbytter Victor Wanyama 1-1 i nettet med et vanvittig drømmetreff rundt ti minutter før slutt, før Harry Kane fikk muligheten fra straffemerket fem minutter senere.

Straffesparket ble dømt etter en situasjon der Kane selv ble lagt i bakken av Liverpool-keeper Loris Karius, og der reprisene viste at storscoreren hadde befunnet seg i en offsideposisjon i utgangspunktet.

Det ble også diskusjon mellom assistentdommer og dommer rundt hvorvidt det skulle vært vinket, og fra elleve meter bommet vanligvis så sikre Kane, men dramatikken var langt ifra over.

Ett minutt på overtid driblet deretter Salah nemlig det som var av Spurs-spillere og satte 2-1 fra kloss hold med en fantastisk scoring, før Spurs fikk et nytt straffespark fire minutter på overtid da Virgil van Dijk ble dømt for å legge Erik Lamela i bakken.

Igjen tok Kane ansvar, og satte sluttresultatet 2-2 i nettet med det som er hans 100. mål i Premier League-karrieren.

– Klopp er rasende. Pochettino er ekstatisk. Og Harry Kane er historisk, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker i de utrolige sekundene.

Bildene som viste en sarkastisk Klopp klappende er ikoniske, og Liverpool-sjefen var langt ifra fornøyd i intervjusonen etter kamp.

– Resultatet ble enormt påvirket av assistentdommerens avgjørelser. Det første var klar offside, og den andre der touchet van Dijk ham, men vi vet alle at Lamela ønsket det straffesparket, sa tyskeren umiddelbart etter kampslutt.

Senere gjentok han sine vurderinger overfor TV 2. Se video her!

Pangstart på kampen - Salah scoret etter bare to minutter
Dramaet startet imidlertid lenge før. Allerede 2.15 ut i oppgjøret scoret nemlig Liverpool. Tottenham rotet det fullstendig til for seg selv, og en tilsynelatende ufarlig situasjon rundt midten av egen halvdel endte med at Eric Dier forærte Salah en gavepakke på baksiden av Spurs-forsvaret.

Alene med Hugo Lloris var Liverpools toppscorer iskald, og trillet inn 1-0-scoringen med sitt 20. Premier League-mål for sesongen. Det har egypteren gjort på kun 25 Premier League-kamper, og det er noe ingen Liverpool-spillere har gjort hurtigere enn ham i ligaens hisorie.

– Det er lenge siden jul, men det kommer en gavepakke fra Dier. Elektrisk start fra hjemmelaget, sa TV 2s ekspertkommentator Brede Hangeland.

I TV 2-studio i pausen skrøt ekspertkollega Erik Thorstvedt av roen Mohamed Salah viste fram da han fikk denne gratismuligheten.

– Han tar seg ett sekund bare for å roe seg helt ned og bestemme seg for hvor han skal sette den. Det hadde vært gøy å ha pulsmåling på den fyren der. Pulsen hans ligger bare på hvilepuls hele tiden uansett, lo Thorstvedt.

Høyt tempo og farligheter i begge bokser
Spurs var rystet, og da ti minutter var spilt var det Davinson Sanchez sin tur til å forære de røde en mulighet. I stedet for å klarere ballen bort i en situasjon langs sidelinjen, skjøt han den rett i Sadio Mané, som deretter fikk sette fart på. Spurs-stopperen ble imidlertid reddet av sin makker Jan Vertonghen, som leste Manés innlegg og avverget faren for gjestene.

På motsatt side viste Virgil van Dijk at han også vet å lese angriperes manøvere. Da Heung-min Son fikk sjansen etter drøye kvarteret, skled nederlenderen inn og reddet sitt lag med en strålende blokkering.

Minuttet etter var det Liverpools tur til å være farlige, da Trent Alexander-Arnold spilte gjennom James Milner. Det som i utgangspunktet så ut til å være et innlegg, gikk via foten til Sanchez, og i en lei bue over Lloris i Spurs-buret. Kun tilfeldigheter gjorde at Tottenham slapp med skrekken i dette tilfellet.

Snaut halvveis i omgangen viste Alexander-Arnold sin kreative fot på ny, da hans nydelige innlegg fant hodet til Roberto Firmino. Brasilianerens hodestøt skled imidlertid av luggen, og dermed klarte han ikke noe annet enn å styre ballen utenfor den lengste stolpen til Spurs.

Intensiteten var stor, og Spurs spilte med stor risiko. Liverpool var ved flere tilfeller nære ved å bryte gjennom, men de røde lyktes ikke helt med den siste detaljen. Den neste farligheten lot også vente på seg, til tross for at Virgil van Dijk var frempå med en heading etter en dødball snaue kvarteret før pause. Den havnet imidlertid rett i fanget til Lloris.

Også Liverpool-keeper Karius fikk muligheten til å kjenne en ball i fanget, da han på kontrollert vis la seg ned og avverget Mousa Dembélés frekke langskudd rundt fem minutter før pause. De resterende fem minuttene handlet mest om frispark til begge lag, i det som TV 2-ekspert Hangeland omtalte som en hektisk, energisk, heseblesende omgang med masse tempo og masse kvalitet.

Glimrende Karius-redning reddet Liverpool
Heseblesende ble det også etter hvilen, og den første store sjansen kom til gjestene etter drøyt ti minutter. Heung-min Son kom inn fra venstre og avsluttet fra kloss hold, men en glimrende redning av Loris Karius holdt vertene foran. Returen havnet hos Dele Alli, som klinket til fra like utenfor 16-meteren, men hans avslutning gikk like til side for mål.

Deretter fulgte to farlige frispark fra Christian Eriksen, der Harry Kane i begge tilfeller var i offside. På den første fikk han headet, men Karius reddet, mens Premier League-toppscoreren i tilfelle nummer to ikke rakk fram.

Men der Kane var nære ved å lure Liverpools offsidefelle, prøvde angrepsmakker Dele Alli drøyt hallveis i omgangen å lure til seg straffespark ved å gå i bakken i vertenes straffefelt. Dommer Jon Moss viste Spurs' nummer 20 det gule kortet for filming.

– Det er rett og slett svineri av Dele Alli. Vi har sett det noen ganger før, og gjør det igjen. Det er klokkeklart gult kort, kommenterte Hangeland.

Drømmetreff fra Wanyama da Spurs utlignet til 1-1
Ti minutter før slutt kom så monsterscoringen fra Spurs-innbytter Victor Wanyama. Loris Karius bokset unna det første innlegget fra Christian Eriksen, men i returrommet ventet Wanyama og dunket inn 1-1 med en virkelig suser.

– Han har nettopp kommet inn, og så serverer han det kremmerhuset! Tottenham med fortjent utligning!, ropte Øyvind Alsaker fra kommentatorplass.

Kane bommet fra straffemerket
Kun få minutter senere hadde Liverpool-fansen hjertet i halsen på ny, da Loris Karius la Harry Kane i bakken inne i feltet. Dommer Moss blåste for straffespark, før han deretter måtte samtale med sin assistentdommer.

Reprisene viste nemlig at Kane hadde befunnet seg i offsideposisjon forut for fellingen, og selv om Moss' assistent ikke hadde markert oppstod det en diskusjon om hvorvidt det burde vært avblåst. Duoen var usikre på om en touch fra Dejan Lovren på veien hadde skapt en ny situasjon og derved spilt Kane onside, men endte til slutt allikevel opp med å dømme straffesparket.

Vanligvis så treffsikre Kane ble muligens preget av uroen, og skjøt et usedvanlig svakt straffespark rett på Karius i Liverpool-buret.

Salah-magi sammenlignes med Messi
Halvminuttet på overtid trodde alle så at Salah så hadde avgjort kampen. Egypteren driblet seg, på rene Lionel Messi-vis, gjennom det som var av Spurs-forsvarere og klinket deretter 2-1 i nettet fra skrått hold.

– Det målet der er det nesten umulig å forklare. Du verden for en goal, sa Øyvind Alsaker.

– Det er noe Messi/Maradona-aktig over det, sa Jan-Henrik Børslid i Premier League-studio etter kampslutt.

Kane fikk ny straffe - scoret denne gangen
Alle trodde magien skulle bli seiersmålet, men straffedramatikken var langt ifra over. Fire minutter på overtid gikk nemlig Erik Lamela i bakken, og selv om Jon Moss vinket bort den opprinnelige Spurs-forespørselen så endte det med nytt forsøk fra elleve meter.

Nok en gang var nemlig assistentdommeren involvert, og TV-bildene viste at hans valg om å løfte flagget og signalisere for straffespark potensielt var korrekt. Virgil van Dijk hadde nemlig sparket Lamela bakfra inne i feltet, selv om Lamela selv så ut til å oppsøke situasjonen med i utgangspunktet kun et straffespark for øyet.

Nok en gang tok Kane ansvar, og selv om han hadde misset kun minutter tidligere var han denne gangen iskald og sikret sitt lag ett poeng.

– Han har psyken til å rette opp sin forrige feil, og det gjør han, sa TV 2-ekspert Petter Myhre i studio etter kampslutt.

Ett poeng til hvert lag gjør at avstanden på to poeng mellom de to blir værende i kampen om Champions League-plassene. Det betyr også at både Manchester United og Arsenal tar to poeng mer enn de to i denne runden. Chelsea, som også kjemper om plassene bak Manchester City på tabellen, fullfører Premier League-runden mot Watford mandag.

Se alle høydepunktene klipp for klipp her: