ANKLAGER: Uma Thurman føyer seg i rekken av kjente skuespillere som forteller om overgrep og seksuell trakassering av Harvey Weinstein.
ANKLAGER: Uma Thurman føyer seg i rekken av kjente skuespillere som forteller om overgrep og seksuell trakassering av Harvey Weinstein. Foto: Alastair Grant/AP

Hollywood-superstjerne anklager Weinstein for overgrep i hotellsuite

Uma Thurman forteller at Hollywood-produsenten forgrep seg på henne på et hotellrom i London.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rekke kjendiser har stått frem med overgrepsanklager mot den kjente Hollywood-produsenten Harvey Weinstein de siste månedene.

Den siste som føyer seg i rekken er skuespilleren Uma Thurman (47), som i et større intervju med New York Times anklager Weinstein for overgrep og seksuell trakassering.

«Pulp Fiction»-innspilling

Weinstein og Thurman jobbet tett sammen med filmene «Pulp Fiction» og «Kill Bill», hvor Thurman hadde hovedroller.

Etter innspillen av «Pulp Fiction» forteller den 47-årige stjerneskuespilleren at hun ble forgrepet seg på av Weinstein. Overgrepet skjedde ifølge Thurman på Weinsteins hotellsuite i London i 1994.

– Han presset meg ned. Han prøvde å skyve seg på meg. Han prøvde å kle av seg for meg. Han gjorde alle slags ubehagelige ting. Men han brukte ikke rent faktisk alle sine krefter og tvang meg, forteller hun til avisen.

– Pratet i timesvis

Thurman forteller at hun jobbet tett med Weinstein i forkant av overgrepet.

– Jeg kjente han ganske godt før han angrep meg. Han pleide å bruke timesvis på å prate med meg om materiale, ga meg komplimenter om hvordan jeg tenkte og anerkjente meg. Det fikk meg muligens til å overse varseltegn, sier hun.

Stjerneregissøren Quentin Tarantino, som samarbeidet med Weinstein om «Pulp Fiction», har tidligere innrømmet at han visste om Weinsteins handlinger.

– Jeg bagatelliserte hendelsene, uttalte Tarantino.

I intervjuet kritiserer Thurman også Tarantino, for å ha fått henne til å gjennomføre et risikabelt bilstunt under innspillingen av «Kill Bill». Thurman ble skadet i beina etter at bilen hun satt i krasjet i et palmetre.

Beklager

Til New York Times opplyser en talsperson for Weinstein at han har beklaget til Thurman, noe skuespilleren også bekrefter. Han erkjenner å ha «prøvd seg på Thurman i England».

Anklagene mot Weinstein var det som startet #metoo-kampanjen, som senere førte til store konsekvenser for mange offentlige personer. De kjente skuespillerne Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow og Salma Hayek er blant dem som har fortalt at de har blitt usatt for overgrep av Weinstein.

Weinstein har mistet jobben og karrieren etter avsløringen. Kona, Georgina Chapman (41), har valgt å gå fra ham. Weinstein er for tiden i terapi i Arizona.