«Big Sam» slakter alle spillerne etter Arsenal-ydmykelsen – med ett hederlig unntak

«Katastrofe» og «patetisk». Sam Allardyce følte seg maktesløs da spillerne sviktet mot Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal-Everton 5-1

Everton-manager Sam Allardyce gir sine egne spillere det glatte lag etter å ha blitt ydmyket av Arsenal.

Særlig var førsteomgangen fryktelig fra de blåkledde.

– Det var en katastrofe, sukker Sam Allardyce.

– Jeg har store problemer med å få spillerne til å gjøre det vi ber dem om å gjøre på banen.

Han fremhever stabiliten som det største problemet. Etter en god kamp, og 2-1-seier, mot Leicester i midtuken var de tilbake på null i første omgang mot Arsenal.

– Vi spilte så godt mot Leicester, og så skjer dette mot Arsenal. Det er vår utfordring. Det var en patetisk førsteomgang, sier Allardyce.

– Ikke min feil

For Arsenal var utviklingen annerledes. Fra et pinlig 1-3-tap mot Swansea på tirsdag, til en festforestilling på hjemmebane lørdag.

Allardyce hadde lagt opp planen etter Swanseas suksessformel.

– På Emirates må man stoppe Arsenal fra å spille. Vi studerte Swansea, og hvordan de gjorde det mot Arsenal. Vi prøvde å sette opp laget på samme måte, men vi klarte ikke å få spilleplanen til å sitte som Swansea gjorde, sier manageren.

Han tar ganske nøyaktig ingen selvkritikk.

– Til syvende og sist kan jeg velge så mange systemer som jeg vil, men om en spiller presterer som i dag, og jeg snakker om alle elleve som spilte i førsteomgang, så har man ingen sjanse. Da betyr taktikk og system ingenting, sier han.

– Vi må se på det og analysere det, og så sette spillerne ned og be dem se seg selv i speilet. Det er ingen gjemmesteder når man presterer som det vi gjorde i dag.

Den eneste som fikk godkjent av Allardyce var en som kom inn ved pause.

– Den eneste spilleren som viste nok. Det var innbytter Tom Davies. Han kom på og sørget for at vi klarte å få noe spill, sa en frustrert Everton-sjef.

– Usikkerhet i laget

Det er ikke første gang at «Big Sam» slenger egne spillere under bussen. Etter å ha blitt ydmyket av Spurs ga han også spillerne inn.

Da fikk han en reaksjon av spillerne.

– Allardyce har helt rett i at det var patetisk. Så er spørsmålet hvorfor det blir slik. En managertype som Allardyce har veldig troen på en spillestil, men spørsmålet er hvor mye de har fått trent på det, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

– Jeg er helt enig med ham i at i dag hadde de ikke vunnet uansett formasjon. Innsatsen må ligge i bånn, men usikkerheten kan gjøre at det ser ut som det gjør.

Spørsmålet er om ekteskapet mellom Everton og Allardyce vil vare spesielt lenge.

– Man skal passe seg veldig for å si slik. Dersom de vinner, så er det hans fortjeneste, mens når de taper, så er det spillernes feil. Det er klart at han skal kunne forlange mer av spillerne, men det virker som om det er en distanse mellom spillerne og ham, sier Erik Thorstvedt.

– Jeg har vært skeptisk til Allardyce i Everton. Jeg har sagt at han kommer til å berge dem, men dersom ambisjonen er å splitte topp seks, så tror jeg ikke han er den rette mannen, sier Petter Myhre.