Medaljekandidat etter Mental hjelp:

– Jeg har slitt med å sortere tankene

Ragnhild Mowinckel (25) vil bryte 82 år gammel forbannelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er god nok til å ta en OL-medalje. Den siste tiden har jeg bevist det mange nok ganger for meg selv at jeg er blant de som kan kjempe om de øverste plassene, sier Ragnhild Mowinckel til TV 2 Sporten.

Før årets sesong hadde 25-åringen aldri vært bedre enn nummer fire. Før jul tok hun en 3.plass i super-G og for to uker siden ble hun nummer to i storslalåm, i et renn hun ledet, og bare var tre hundredeler fra å vinne.

Bak Lindsey Vonn

TV 2 Sporten møter Mowinckel i tyske Garmisch-Partenkirchen. Hun kjører de to siste utforkonkurransene lørdag og søndag, før hun setter kursen mot Sør-Korea og OL i Pyeongchang.

BRONSEJENTE: Laila Schou Nilsen tok OL-bronse i Garmisch-Partenkirchen i 1936.
BRONSEJENTE: Laila Schou Nilsen tok OL-bronse i Garmisch-Partenkirchen i 1936.

I dagens renn ble alpinisten fra Molde nummer åtte, 81 hundredeler bak amerikanske Lindsey Vonn, som tok verdenscupseier nummer 80 i karrieren.

– Jeg har en helt annen tro, og en positiv innstilling til at jeg skal lykkes enn jeg har hatt noen gang før. Det blir som en rus. Har du stått pallen en gang, vil du dit igjen, sier Mowinckel.

Alpinisten har de største medaljesjansene i storslalåm, super-G, kombinasjonen og i lagkonkurransen.

Mentalhjelp

Skulle hun eller lagvenninne, Nina Haver-Løseth, lykkes i medaljejakten, brytes en 82 år lang medaljetørke for de norske alpinjentene.

Sist gang en norsk jente sto på pallen i et OL var i 1936 i Garmisch-Partenkirchen. Laila Schou Nilsen tok bronse i kombinasjonen.

Mowinckel har fått hjelp av mentaltrener fra Olympiatoppen og mener det har hjulpet henne til å ta det siste steget som gjør hun til medaljekandidat i OL.

– Jeg har slitt med å sortere alle tankene som har dukket opp, ofte har det blitt en negativ spiral. Heldigvis har jeg klart å snu det, forteller Mowinckel.