KONTROVERSIELT: Tom Brady får et kyss fra sin sønn.
KONTROVERSIELT: Tom Brady får et kyss fra sin sønn. Foto: Skjermdump Facebook/Tom vs. Time

Superstjernens kontroversielle kyss skaper seerstorm

Skjellsordene hagler mot Tom Brady etter at han kysset sønnen, men NFL-stjernen får også støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New England Patriots' quarterback og store ledestjerne Tom Brady skaper overskrifter i foranledningen til Super Bowl søndag.

Nå raser debatten i USA etter et kyss Brady ga sin egen sønn (11).

Kysset ble vist i dokumentarserien «Tom vs. Time» som skildrer familien Bradys liv.

Sønnen Jack spør om å få sjekke «fantasy-laget» sitt, hvorpå faren, som ligger på massasjebordet, ber om et kyss i retur.

Brady mener det første kysset er altfor kort, og kaller sønnen tilbake. Da kysser de to hverandre på munnen i flere sekunder.

Delte meninger

Opptrinnet har skapte en moderne seerstorm: reaksjonene hagler inn på sosiale medier, noe som igjen har gjort at saken er blitt blåst opp i tradisjonelle medier.

Reaksjonene går på at hendelsen er «forstyrrende» og at kysset varte «ukomfortabelt lenge».

CBS har gått ut på gaten i New York, og undersøkt hva vanlige folk sier om hendelsen. Det kommer frem at meningene er delte.

– Jeg mener at det i en viss alder er OK å kysse dem på kinnet, og du kan gi dem en klem, men ikke på munnen og ikke så lenge, sier Emily Hernandez.

– For lenge... romantiske lenge, sier Parrish Watson.

– Jeg kysser sønnen min på leppene. Det har jeg gjort siden dag en. Jeg vil ikke ha noe problem med å kysse sønnen min som det, sier Kurt Czaplinski.

KYSSER MOR: Tom Brady kysser moren Galynn etter Super Bowl i 2015.
KYSSER MOR: Tom Brady kysser moren Galynn etter Super Bowl i 2015. Foto: David J. Phillip

Får støtte

Eksperter mener man skal være forsiktig med å dømme ut fra en enkelthendelse. En liten del av livet, som kanskje er tatt ut av kontakst.

I tillegg tror de færreste det er dårlige hensikter fra NFL-stjernen.

– Dersom du kysser barnet ditt for mye, er det galt. Dersom du kyssser barnet ditt for lite, er det galt. Dersom du klemmer for mye, er det galt. Folk trenger å ta det rolig, og slutte med å kritisere andre foreldre, sier livsstils- og oppdragelsesekspert Lyss Stern til CBS.

Det er imidlertid grunn til å stille spørsmål ved beskjeden Brady sender, ifølge sosialarbeider og oppdragelsesekspert Carolyn Meyer-Wartels.

– Jeg syns ikke nærhet skal være knyttet til en tjeneste, Carolyn Meyer-Wartels.

– Man skal ikke gjøre noe med kroppen sin som andre insisterer på for at man skal få det man vil ha.

Brady selv har ikke kommentert saken.

Mer bråk

Det er andre gang denne uken at det blir debatt rundt Tom Brady og hans barn på grunn av dokumentarserien.

NFL-stjernen intervjuet sitt med radiostasjonen WEEI mandag, fordi en av stasjonens programledere hadde kommet med en frekk kommentar om hans fem år gamle datter.

Det var under en diskusjon om «Tom vs. Time» at radioverten Alex Reimer tråkket i salaten. Der kalte han fem år gamle Vivian Lake Brady «en irriterende liten pissemaur».

– Jeg har forsøkt å komme på dette showet i mange år, og har vist dere mye respekt. Jeg har alltid forsøkt å komme hit for å gjøre en god jobb for dere. Det er veldig skuffende å høre slikt. Datteren min, eller noen andre barn, fortjener sannelig ikke det, sa Brady ifølge ESPN.

Søndag kan Tom Brady vinne sin sjette Super Bowl, når New England Patriots møter Philadelphia Eagles. Han har spilt finalen åtte ganger, og Brady er blitt kåret til mest verdifulle spiller fire ganger.