King kom fra benken og scoret - Bournemouth snudde og vant

Begivenhetsrik dag for Joshua King i et oppgjør der tidligere Bodø/Glimt-spiller Badou Ndiaye også markerte seg i sin Premier League-debut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Bournemouth-Stoke 2-1

Joshua King scoret sitt tredje ligamål for sesongen da Bournemouth snudde kampen og vant mot Stoke lørdag.

Nordmannen startet på benken, men kom innpå allerede etter 13 minutter, da Steve Cook måtte ut med skade, og var sentral i sitt lags snuoperasjon da han utnyttet rot i gjestenes bakre rekker og iskaldt utlignet til 1-1 i det 70. minutt.

– Han er på rett sted til rett tid. Det er godt å se King score, sa TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid i sin oppsummering av oppgjøret lørdag.

Scoringen var Kings første siden 29. november, og var med på å starte snuoperasjonen som ledet til 2-1-seier til slutt.

Med det fortsetter Eddie Howes lag sin gode form, og har nå en rekke på sju kamper uten tap - deres lengste på øverste nivå noensinne. Det har også sørget for at at Bournemouth foreløpig klatrer til øvre halvdel av tabellen i Premier League.

Eks-Glimt-Badou med målgivende
Da King utlignet hadde allerede en annen spiller med tilhørighet til Norge - tidligere Bodø/Glimt-spiller Papa Alioune «Badou» Ndiaye - servert tidligere Bayern München-spiller Xherdan Shaqiri 1-0-ledelse for gjestene.

Badou var svært sentral før pause, og hadde også selv en stor mulighet til å score da han skjøt utenfor fra god posisjon. Midtbanespilleren var mye involvert de 71 minuttene han fikk spille i sin Premier League-debut, og ble kåret til banens beste av BBC.

– Han var strålende. Det er hans første kamp på fjorten dager, han har bare trent en gang, men han klarte 70 minutter. Jeg er glad for hans bidrag. Hans forestilling var førsteklasses, og han hadde et veldig bra innlegg til scoringen, skrøt Stoke-manager Paul Lambert etter kampslutt.

SINT BADOU: Den tidligere Tippeliga-spilleren Badou Ndiaye markerte seg i sin Premier League-debut.
SINT BADOU: Den tidligere Tippeliga-spilleren Badou Ndiaye markerte seg i sin Premier League-debut. Foto: Peter Nicholls/Reuters.

King fikk gult for filming - innbytter matchvinner for Bournemouth
Badou fikk også et gult kort, og det samme gjorde King. Nordmannen fikk det for filming, da han gikk i bakken i gjestenes felt etter pause. Reprisene viste at dommeren gjorde rett da han ikke dømte straffespark.

Nordmannen var også livlig i sitt offensive spill, og burde hatt en målgivende pasning før pause da han foret Jordon Ibe. Vingens forsøk ble dog reddet på streken.

En annen angriper skulle imidlertid markere seg med positivt fortegn. Innbytter Lys Mousset steg nemlig til værs og stanget inn 2-1-målet etter et lekkert frispark fra nettopp Ibe da drøyt ti minutter gjenstod av kampen.

Moussets scoring var hans første i Premier League noensinne, og ble også matchvinnerscoringen.

– Det var to innbyttere som utgjorde forskjellen for oss, og det viser kvaliteten på troppen. De er to veldig talentfulle spillere. De er en viktig del av vår framtid, sa Bournemouth-manager Eddie Howe etter kampslutt.