KALDT: Det blir kaldt de neste dagene. Her er et bilde fra Jonsvatnet i Trondheim ved en tidligere anledning.
KALDT: Det blir kaldt de neste dagene. Her er et bilde fra Jonsvatnet i Trondheim ved en tidligere anledning. Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Brrr! Nå er det bare å finne fram dunjakka

Den neste uka blir det klart og fint vær i store deler av landet, men de vil også blir kaldere og kaldere for hver dag som går.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De neste dagene er det bare å ta fram ullgenser og dunjakke, for nå er vinteren her for fullt.

– Det ligger et høytrykk over Skandinavia, og fram til mandag vil det være klart og fint vær i stort sett hele landet, sier vakthavende meteorolog i Storm, Ina Ynnesdal, til TV 2.

Med unntak av noen skybyger enkelte steder i Hordaland, samt noen snøfnugg, er det klart og fint i så og si hele landet.

Kaldt

Allerede natt til lørdag var det minus 30 grader flere steder på Østlandet og på Finmarksvidda.

– Den varslede kulda har satt inn nå. Det er ikke noe Sibir-kulde som kommer, men kalde vintertemperaturer, ned til minus 30, sier Ynnesdal.

Fra mandag kommer det et kraftig lavtrykk inn fra Grønland.

Dette vil føre med seg mer sør-østlig vind i nord og på Vestlandet. På Sør- og Østlandet vil været holde seg fint utover uken, sier meteorologen.

Varmere

Utover i uken vil det bli gradvis kaldere og kaldere. I helgen vil temperaturene begynne å stige igjen.

– Den neste uken vil det være svært lite nedbør i landet. Lavtrykket i begynnelsen av uken kan føre med seg litt drypp og vind, men det holder seg langs kysten og vil ikke komme innover landet, sier hun.

SJEKK VÆRET DER DU ER HER