Oslo  20171027.
Skihopper Tom Hilde portrettert under et fagseminar i Holmenkollen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo 20171027. Skihopper Tom Hilde portrettert under et fagseminar i Holmenkollen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko

Hilde ordknapp om framtiden

Tom Hilde sliter med å komme tilbake i verdenstoppen. Asker-hopperen vil ikke si stort om årets sesong blir hans siste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det vet jeg ikke, og det ønsker jeg heller ikke å si noe om akkurat nå, sier Hilde til NTB når vi spør om 2017/18-sesongen blir hans siste.

30-åringen gjør i helgen comeback i verdenscupen etter oppløftende hopping i kontinentalcupen.

– Gjør du deg noen tanker om framtiden?

– Det gjør man hele veien. Jeg hadde dager selv da jeg var 18 år og hadde lyst til å knekke skia og finne på noe bedre å drive med. Det vil ikke være noen enkelthendelse eller kortvarig prestasjonssvikt som gjør at jeg legger opp. Det skal være gjennomtenkt, sier veteranen.

Alltid mesterskapssesong
– Hva taler for at du fortsetter?

– Det vet jeg ikke. Det kommer jeg ikke til å gjøre opp noen mening om nå. Jeg kan heller si ifra når den avgjørelsen tas, sier Hilde på klassisk vis.

Humoren og smilet er aldri langt unna.

– Og ikke glem at vi alltid har en mesterskapssesong i hopp. Det er lett å bryne seg på neste sesong for oss. Og hoppuka og Raw Air er også veldig stort.

Det ble ingen OL-tur på Hilde, men Asker-hopperen håper å kunne markere seg under Raw Air i mars.

– Det er en enormt kul turnering å hoppe. Det å få med seg enkeltresultater blir lagt merke til og oppleves mer morsomt for utøverne enn i et vanlig verdenscuprenn, sier Hilde.

TV-suksess
Bare nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen ble sett av flere TV-seere enn superfinalen i Vikersund i fjor.

– Jeg er ikke overrasket. Vi jobber såpass hardt for å få den belønningen, men har en lang vei å gå før vi når opp til folkefestene i Polen og Zakopane. Se på rennene der da. Det er stinn brakke og enorm fest hver eneste dag. Vi har mye å lære, mener hopperen som står med tre enkeltseirer i verdenscupen.

– Hva må gjøres for å få flere nordmenn på tribunen?

– Hadde jeg visst svaret, hadde jeg vel fått noen tilbud om jobb. Det har jeg ikke fått, så da holder jeg meg litt på sidelinjen, sier Hilde.

Han vant to renn på to dager i Val di Fiemme i 2008. Den tredje verdenscupseieren kom i hoppukefinalen i Bischofshofen i 2011.

(©NTB)