Mourinho til United-profil: – Hold kjeft og skriv under på ny kontrakt!

José Mourinho kommer med klar beskjed til midtbanespilleren Marouane Fellaini.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Huddersfield kl. 15.30 på TV 2 Sport Premium eller tv2sumo.no (kampstart 16.00).

Marouane Fellaini fikk ikke akkurat et vellykket innhopp mot Tottenham.

Midtbanespilleren kom inn som innbytter, men måtte byttes ut igjen etter bare sju minutter på banen fordi han pådro seg en strekkskade.

Han mister Manchester Uniteds oppgjør mot Huddersfield og er trolig ute av spill i noen uker.

GIR BESKJED: José Mourinho gir United-profil klar beskjed om å forlenge kontrakten.
GIR BESKJED: José Mourinho gir United-profil klar beskjed om å forlenge kontrakten. Foto: Paul Childs

José Mourinho er imidlertid fornøyd med midtbanespilleren, og allerede i september i fjor ble Fellaini tilbudt en ny kontrakt på Old Trafford.

– Hold kjeft og signér ny kontrakt!
Det tilbudet avslo Fellaini fordi han etter sigende ønsket seg bedre lønn og en lengre kontrakt.

Dersom belgieren ikke forlenger før mai, står han fritt til å forlate Manchester United gratis som Bosman-spiller til sommeren. Både klubber i Italia og Spania skal være interessert i å hente Fellaini, som rundet 30 år 22. november ifjor.

Nå får Fellaini klar beskjed fra manager José Mourinho om å forlenge kontrakten på Old Trafford.

– Jeg sa til ham i går at han bare skal holde kjeft og signere kontrakten, sa Mourinho til skrivende presse på fredagens pressekonferanse.

– Jeg fortalte ham videre at han ikke bør gamble så mye og at han burde signere kontrakten før han vet omfanget av skaden, fortsatte Mourinho.

– Bør bli inspirert av Fergusons United
Manchester Uniteds manager har tidligere innrømmet at de er sjanseløse på å hente igjen Manchester Citys forsprang på tabelltoppen. Han anser kampen om ligatittelen allerede som avgjort.

Men Mourinho oppfordrer sine spillere til å bruke Sir Alex Fergusons 2007-utgave som inspirasjon neste sesong.

– Jeg vil alltid huske hva Sir Alex Ferguson sa i 2005/2006-sesongen etter at vi vant vår andre ligatittel med Chelsea, konstaterte Mourinho, før han ramset opp:

– Vi må forbedre oss mye fordi Chelsea tok standarden i ligaen til et nytt nivå, sa Ferguson den gang. Chelsea vant to titler på rad, og den andre ligatittelen var lettere enn den første. Den største manageren i Premier Leagues historie sa altså at Manchester United måtte forbedre seg betraktelig, oppsummerte Mourinho.

Og slo fast:

– Det var det Manchester United trengte å høre for å heve standarden til et nytt nivå. Sesongen 2006/2007, så tok Manchester United tittelen tilbake. Det er nødt til å være på den måten, mente Mourinho.