PÅ SCENEN: Haddy N'jie synger i musikalen Les Miserabel i Oslo.
PÅ SCENEN: Haddy N'jie synger i musikalen Les Miserabel i Oslo. Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Haddy tar kraftig oppgjør med Støre

Haddy Njie, Trond Giskes samboer, tar i en intern e-post som VG har fått tilgang til et kraftig oppgjør med Jonas Gahr Støres håndtering av varslersakene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Prosessen i partiet har vært en like stor påkjenning for Trond og meg, som det ekstreme og ensidige trykket fra pressen. Prosessen har vært uforutsigbar, tilfeldig og ensidig til det absurde, med fullstendig mangel på rettsprinsipper,» skriver Haddy Njie.

E-posten VG har fått tilgang til er sendt 24. januar, dagen før Jonas Gahr Støre offentlig konkluderte i varslersakene. Den er sendt til Kjersti Stenseng, Gahr Støre og flere andre fra Arbeiderpartiet.

Bedre tid

Njie skriver at hun mener Giske burde fått bedre tid til å besvare varslene.

«Trond har dypt beklaget ting han har gjort, som har vært feil. Da vi så at det også var uriktige påstander, trodde jeg at dette kom Jonas til å stå i. Jeg var sikker på at han var mer opptatt av hva som var sant og riktig, enn hva som tar seg godt ut i møte med pressen. Derfor var fortvilelse og skuffelsen stor over at han valgte den lettvinte løsningen, å ofre grunnleggende prinsipper i behandlingen av skadene for selv å komme godt ut av det».

– Har forståelse

I en epost til NTB svarer Støre at han har forståelse for den krevende tiden Trond Giske og hans samboer har vært gjennom etter at Arbeiderpartiet mottok varsler og har behandlet dem internt i partiet.

– Jeg har i flere sammenhenger gitt utførlige svar om måten varslene er behandlet på, vurderingen av spørsmål om tillit, og at vi etter å ha fått sakene grundig opplyst hadde grunnlag for å lukke dem 25. januar, skriver partilederen.

– For Arbeiderpartiet er punktum satt, og det har sentralstyret sluttet seg til. Utover det har jeg ikke kommentarer til eposten Haddy Njie har sendt til partisekretæren, avslutter Støre.

Sto fram

Tidligere AUF-medlem Sunniva Andreassen sto fredag fram med sin varslersak mot tidligere Ap-nestleder Trond Giske. I et intervju på NRKs Dagsnytt 18 fortalte hun om to hendelser fra 2008 og 2009.

Tidligere har hun anonymt gitt sin versjon av møtet i Nordlys og i en kronikk i Aftenposten.

Giske tok til motmæle mot varslersakene i et brev til Aps sentralstyre fredag. I brevet bestrider han tre av fem varsler, men ba om unnskyldning for to av sakene.

– Jeg reagerer fordi jeg føler det som et nytt forsøk på å bagatellisere varslersakene og de historiene som blir fortalt, sier Andreassen til NRK.

Beklaget

Andreassen sier hun opplever at brevet er som å piske opp til omkamp.

Hun fortalte at hun traff Giske første gang i 2008. Hun var da 18 år og medlem av AUF. Hun traff ham i forbindelse med et AUF-nachspiel i Oslo.

Han har fortalt om hvordan hun var alene med ham i forbindelse med at de skulle hente mer alkohol til nachspielet. I situasjonen ble han pågående og intens, har hun forklart.

Giske skriver i brevet at han ikke erindrer å ha gjort forsøk på fysisk tilnærming, men at han aksepterer kvinnens historie og gir henne sin uforbeholdne unnskyldning.