PROFESSOR «ZANKA»: Danske Mathias Jørgensen er en annerledes type. Lørdag skal han forsøke å gjøre livet surt for Manchester United. På bildet er han i duell med West Hams Marko Arnautovic.
PROFESSOR «ZANKA»: Danske Mathias Jørgensen er en annerledes type. Lørdag skal han forsøke å gjøre livet surt for Manchester United. På bildet er han i duell med West Hams Marko Arnautovic. Foto: Jason Cairnduff

skal stanse manchester Uniteds stjernegalleri:

– Ville ikke vært overraskende om han jobbet som professor

Danske Mathias «Zanka» Jørgensen er annerledesspilleren som fyrer løs mot Donald Trump og spanderte øl på alle de tilreisende Huddersfield-supporterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United-Huddersfield direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 16.00.

Lørdag skal den danske Huddersfield-spilleren Mathias «Zanka» Jørgensen (27) forsøke å stanse Manchester Uniteds stjernegalleri, men det er ikke bare det som opptar midtstopperen.

– Som å følge et «freak show» Amerikansk politikk er også blant det som står på agendaen, skriver Huddersfield Daily Examiner.

– Det er en av mine interesser, og jeg anser det for å være mer show der enn det er i europeisk politikk, sier han.

27-åringen ser på det som et eneste stort sirkus.

– Å følge amerikansk politikk er til tider som å følge et «freak show», og noen ganger det ganske interessant, sier «Zanka».

Professor-emne
En han helt klart ikke har sansen for er USAs president.

– Jeg er definitivt ikke fan av Donald Trump. Retorikken han bruker er veldig kraftig på veldig feil måte. Det er en vekker for resten av verden, mener dansken.

Huddersfield-manager David Wagner beskriver stopperen som en intellektuell type.

– Noen ganger tenker jeg at han er alt annet enn en fotballspiller. Om han jobbet på universitetet - ikke som student, men som professor - ville ikke det vært overraskende. Han er interessert i mye mer enn bare fotball. Han er en bra mann, skryter Wagner.

Spanderte øl på fansen
Spørs du Huddersfield-fansen har nok de også et og annet godord å si om sin danske forsvarsspiller.

Før kampen mot Southampton den 20. desember tok han på seg nisserollen. «Zanka Claus» la ut en video om at han spanderte gratis drikke på alle bortesupporterne som tok turen.

Alle detaljene er ikke kjent, men totalt var det 2596 Huddersfield-fans som kjøpte billetter. Alle som ville fikk en bong som ga de en gratis øl eller brus som de kunne hente under kampen mot Stoke 2. juledag.

En øl koster rundt 35 kroner på Huddersfields hjemmebane, og om han betalte fullpris og alle de tilreisende hadde valgt det alternativet ville det ha kostet «Zanka Claus» rundt 90 000 kroner.

– Støtten deres har vært utrolig i år, og derfor vil jeg gjøre noe spesielt for dere som reiser til Southampton. Jeg håper dere liker gaven, sa 27-åringen i Twitter-videoen.

– Drømmer alltid
Lørdag bør han unngå å dele ut gaver til Manchester Uniteds offensive stjernegalleri.

Huddersfield er i poengnød etter sju kamper uten seier. Nå er de bare ett poeng over nedrykksstreken. «Zanka» drømmer selvsagt om poeng på Old Trafford, selv om han skjønner at de ikke har oddsen med seg.

– Du drømmer alltid, men vi vet det kommer til å bli en utrolig vanskelig oppgave. Bare å dra dit og få til en god prestasjon vil være vanskelige, sier han.

Nå gleder han seg til kamp.

– Det oppildner meg, det er derfor jeg kom til dette landet og denne klubben. For å få muligheten til å spille mot kvalitetsspillere hver uke. Å spille på Old Trafford, mot disse karene, det er akkurat det man har ventet på, sier 27-åringen.

«Zanka» har startet alle kampene for Huddersfield denne sesongen.