PÅ JOBB: Lauren-Jade Pope i aksjon som «Grid Girl»
PÅ JOBB: Lauren-Jade Pope i aksjon som «Grid Girl» Foto: Instagram/Lauren-Jade Pope

Freser etter forbud: – Feministene kostet meg jobben

Lauren-Jade Pope trives med jobben som «grid girl».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2018-sesongen er det slutt på å bruke såkalte «grid girls» i Formel 1.

Før løpene har unge kvinner holdt opp plakater med med navnet til førerene. Tradisjonen kan sammenlignes med for eksempel podiumsdamer i sykkel og ringjenter i boksing.

Det er det nå blitt slutt på, fordi det er dømt som upassende.

Men for kvinnene som mister jobben er det dramatisk, og de raser nå mot at de mister jobben.

Lauren-Jade Pope har tatt posisjonen som talskvinne etter at hun gikk ut på sosiale medier med ramsalt kritikk, og en bønn om oppmerksomhet.

– Feministene har kostet oss jobben, tvitret hun.

– Jeg har vært en «grid girl» i åtte år, og jeg har aldri følt meg ukomfortabel. Jeg elsker jobben min, om jeg ikke gjorde det, så ville jeg ikke gjøre det. Ingen tvinger oss! Dette er vårt valg!

Siden er hun blitt intervjuet av flere medier, deriblant The Sun. Der har hun utdypet svarene.

– Det som irriterer meg, mer enn noe annet, er de såkalte feministene. De er ikke engang ordentlige feminister. De tror de forsvarer oss, men de gjør det virkelig ikke. De spør oss ikke hva vi føler, og nå har vi mistet jobben, sier Pope.

– Det er en av de beste jobbene jeg har hatt. For meg handlet det om å ha det gøy. Jeg har en lidenskap for motorsport. Jeg liker jobben, og blir betalt for å se på sporten jeg elsker.

Får støtte

Det er også startet en underskriftskampanje for å bevare «grid girls» i Formel 1.

Kommersiell direktør i Formel 1, Sean Bratches, sier de har sett på flere områder knyttet til sporten i prosessen som førte til at de fjernet jentene.

– Selv om det å hyre inn «grid girls» har vært et kjennemerke ved Formel 1 Grand Prix-løp i årtier, føler vi tradisjonen ikke stemmer overens med merkevarens verdier og den går åpenbart mot den moderne samfunnsnormen. Vi tror ikke praksisen er hensiktsmessig eller relevant for Formel 1 eller fansen, verken gamle eller nye, over hele verden, sa Bratches i en pressemelding.

Tidligere Formel 1-sjef Bernie Ecclestone er alt annet enn enig i avgjørelsen.

– Fans elsker glamouren. Landet er i ferd med å bli litt prippent, sier Ecclestone.

– Man burde tillatt «grid girls» fordi sjåførene liker dem, tilskuerne liker dem, og ingen bryr seg. Disse jentene var del av showet, en del av showet.