Tordner mot grisespill: – Det er vold

Stygge taklinger er mange lags eneste våpen mot Manchester City. Simen Stamsø Møller og Trevor Morley er uenige om det er greit eller ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Burnley - Manchester City på TV 2 Sport Premium og Sumo lørdag fra klokken 13.00

Manchester City stormer mot Premier League-tittelen. Før lørdagens borteoppgjør mot Burnley er de lyseblå 15 poeng foran byrival Manchester United på tabellen.

Men det kan være smertefullt å være best. City-spillerne får mye juling og etter kampen mot West Bromwich var manager Pep Guardiola oppgitt.

– Vi kunne hatt uflaks i dag, som vi hadde da Leroy ble skadet, sa Guardiola på pressekonferansen.

– En del av spillet
47-åringen sikter til oppgjøret mot Cardiff i FA-cupen. Leroy Sané ble regelrett meid ned av Cardiffs Joe Bennett like før pause, og tyskeren kom ikke ut igjen til andre omgang. Bennett slapp unna med et gult kort etter skrekktaklingen.

– Dommerne må forsvare spillerne. Ikke bare mine spillere, men alle. Der det er frispark, er det frispark og når det er farlig, er det farlig. Du er ikke modig bare fordi at du sparker ned motspillere, sier Guardiola.

Sané er ute i inntil sju uker etter smellen mot Cardiff.

– Det er vold, tordner TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Det er en del av spillet, mener ekspertkollega Trevor Morley.

Det går ofte hett for seg når Manchester City-stjernene er på banen. I 3-0-seieren over West Bromwich var det flere skumle situasjoner. James McClean forsøkte å klippe ned Kevin De Bruyne og Matt Phillips var svært ufin med Brahim Diaz. Begge fikk gult kort.

– En måte å stoppe City på
TV 2s eksperter er dypt uenige når det kommer til taklinger.

– Etter min mening er dette juks, og det må slås ned på. Det verste jeg ser i en fotballkamp er stygge taklinger. Knottetaklinger med vilje for eksempel, få det bort. De skal ha karantene i etterkant for filming, gjør det med stygge taklinger også, sier Stamsø Møller.

– Det er en fysisk sport. Vi må passe på slik at vi ikke mister det. Supporterne elsker en god takling på samme måte som en scoring. Ingenting får folk opp av setene som en røff duell. De største lagene behandles røffere. Det må Pep akseptere. Dette er liv og død. I Premier League kjemper man for hvert eneste poeng, så man kan ikke trekke seg i en takling. Noen ganger er man for sent ute, og det ser ikke bra ut. Det er litt uheldig for Manchester City at de spiller så flott fotball at sånt kan skje med dem. Jeg tror ikke det er mange spillere som med vilje vil skade en motspiller, sier Morley.

– Jeg har sett en forverring den siste tiden, og det tror jeg har å gjøre med at det går litt fortere. Manchester City har satt et nytt toppnivå. Det er en måte å stoppe City på. Jeg tror absolutt det er noe de snakker om, her må man bruke alle midler for å stoppe Manchester City, for å stoppe Chelsea og de lagene som har ballen mest og de lagene som har driblefanter, så må de sparke dem ned. Det blir bare mer og mer av det. Dette må de ta tak i nå før det eskalerer. De taklingene som skjer er mer et gufs fra fortiden enn noe som bør være en del av dette herlige produktet som Premier League er, sier Stamsø Møller.