SPILLER FOR ANDREPLASS: Manchester Uniteds manager José Mourinho har gitt opp tittelkampen.
SPILLER FOR ANDREPLASS: Manchester Uniteds manager José Mourinho har gitt opp tittelkampen. Foto: Phil Noble

Mourinho innrømmer City-nederlag

José Mourinho virker å ha gitt opp kampen om Premier League-tittelen – allerede i februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Huddersfield kl. 15.30 på TV 2 Sport Premium eller tv2sumo.no (kampstart 16.00).

Manchester United-manager José Mourinho har allerede innsett at Premier League-tittelen går til Manchester City, og kjemper nå for en andreplass.

City har vært suverene. De startet sesongen sterkt, og ligger på topp av tabellen med 15 poeng ned til Manchester United når det er tretten kamper igjen.

– Manchester City gjør det så bra. De lar ikke de andre komme i nærheten. Kampen om andre-, tredje-, fjerde-, femte- og sjetteplass er åpen, men førsteplassen er så og si sikker, sa Mourinho på pressekonferansen fredag ettermiddag.

– City startet sterkt. De greide å vinne kamper de ikke fortjente å vinne. De har vunnet i siste minutt på overtid. Jeg gir dem kreditt for det.

Først av de siste

Førsteplassen har han gitt opp. Men blant topp seks er det hard konkurranse. United er fem poeng foran Tottenham som ligger på femteplass på tabellen.

– Vi spiller for å bli de første av de siste. Vi må prøve å avslutte nest best. Vi har vært i denne posisjonen hele sesongen, og vi må prøve å holde oss der, sa portugiseren, som la til at han er fornøyd med fremgangen fra forrige sesong.

– Vi har vært bedre på alt – flere poeng, høyere på tabellen og vi har scoret flere mål.

City-manager Pep Guardiola tar derimot ingenting forgitt. Manchester City skal fortsatt spille mot Burnley, Arsenal, United, Tottenham og Chelsea.

– Det er er 13 kamper igjen, så det skal spilles om 39 poeng. Vi ligger 15 poeng foran, så det er ikke over. Vi har tøffe kamper igjen, sa spanjolen fredag.

Fellaini ute

Lørdag møter de Huddersfield på Old Trafford. Kampen blir viktig for å hente verdifulle poeng. Mourinho hadde ikke gode nyheter om Marouane Fellaini som ble skadet i onsdagens kamp mot Tottenham.

– Han er ute av kampen i morgen. Vi vet ikke hvor ille det er, eller hvor mange uker han blir ute. Det er synd. Han er en viktig spiller for oss, sa han.

United-manageren ble også spurt om ryktene omkring Zlatan Ibrahimovic og overgang til MLS.

– Jeg snakker aldri med spillerne om det som står i media. Jeg treffer ham hver dag. Han har aldri nevnt noe til meg. Hvis det hadde vært noe sant i det, regner jeg med at jeg er den første som hadde fått vite det, sa Mourinho.