Hodgson bekrefter: Sørloth med i Crystal Palace-troppen i helgen

Alexander Sørloth går rett inn i kamptroppen mot Newcastle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Crystal Palace-Newcastle på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no søndag fra 14.45

Deadline day ble Alexander Sørloth en Premier League-spiller i en overgang verd 144 millioner kroner.

Selv omtalte han det hele som en drøm, mens manager Roy Hodgson uttalte seg for første gang om sin nye spiss på pressekonferansen før Crystal Palaces kamp mot Newcastle søndag.

– Vi håper han blir veldig bra. Vi har fulgt ham, og han har vært et mål for oss hele overgangsvinduet, sier Hodgson.

– Vi er veldig fornøyde med å overtale Midtjylland til å la ham gå, for han var en viktig spiller for dem, sier Hodgson.

– Førstevalg

Skaden på Bakary Sako gjorde spissbehovet i Crystal Palace enda sterkere, og da var det bare en mann Hodgson ville hente.

– Han var vårt førstevalg når vi skulle hente en spiss. Han kommer til å være med i troppen mot Newcastle i helgen. Han mangler kamptrening på grunn av sesongen i Danmark, men han er veltrent og tok del i treningen i dag, sier Hodgson.

I troppen mot Newcastle er Sørloth en direkte erstatter for Sako, som mister hele sesongen med et brudd i ankelen.

– Vi har sett Sørloth mye, så vi vet hva vi signerte. Han trenger litt tid for å tilpasse seg, siden han ikke har spilt kamp siden november, men vi har snart to ukers pause. Da kan han få fotfeste, sier Hodgson.

Landslagsråd

Han åpner likevel for å bruke ham i de to kommende kampene.

Hodgson har rådført seg med Norges to siste landslagssjefer i forbindelse med overgangen.

– Lagerbäck var utrolig positiv, på alle måter. I går fikk jeg også en svært positiv tekstmelding med gratulasjon fra Per-Mathias Høgmo. Han syns vi har signert en svært god spiller. Det er godt å få flere meninger, som støtter vårt syn om at han kan klare seg i Premier League, hevder Hodgson.

– Det var nok for meg å se videoen, få råd fra speiderne, og å lytte til en person som jeg stoler på. Jeg hadde ikke ventet å få så 100 prosent støtte som jeg fikk. Normalt sett er det litt tvil, men med Alexander var det ikke det.

– Stilen passer meg

Han mener det ikke var mulig å se at Sørloth var fersk mann på treningen.

Nordmannen selv har troen på å få tillit under Hodgson.

– Det er en veldig fin klubb som passer godt til meg, og når Premier League banker på døren, så får man bare lyst til å ta flyet over med en gang. I tillegg er Roy Hodgson en trener som kjenner skandinaviske spillere veldig godt, sa Sørloth til TV 2 torsdag.

– Og Palace sin måte å spille på bør passe deg godt?

– Ja, det er ekstra lovende at de har veldig gode kantspillere og at laget liker å kontre. De er veldig direkte i stilen, og den type fotball vi spilte i Midtjylland også.