Politiet mener Janne Jemtland ble drept hjemme der hun og hennes drapssiktede ektemann bodde i Brumunddal.
Politiet mener Janne Jemtland ble drept hjemme der hun og hennes drapssiktede ektemann bodde i Brumunddal. Foto: Olav T. Hustad Wold / Privat

Politiet fikk ikke medhold i å fengsle ny Janne-siktet

HAMAR/OSLO (TV 2): Politiet fikk ikke medhold i at mannen som er siktet for uriktig forklaring i Janne-saken skulle varetektsfengsles i to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 40-årene ble 31. januar pågrepet av politiet, siktet for uriktig forklaring da han ble avhørt som vitne i drapssaken om Janne Jemtland (36).

Han ble begjært varetektsfengslet i to uker fredag, men Hedmark tingrett valgte å ikke fengsle mannen. Påtalemyndigheten har anket kjennelsen, og mannen blir dermed sittende i varetekt frem til lagmannsretten har behandlet saken.

Mannen i 40-årene som er siktet for uriktig forklaring, er avhørt to ganger av politiet. Under det ene avhøret, som ble gjennomført 17. januar i år, mener politiet han ga opplysninger som ikke stemmer.

Han nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer, Jørn Mejdell Jakobsen, til TV 2. Den siktede mannen ønsket selv ikke å stille i fengslingsmøtet, men begjærte seg løslatt.

Ektemannen drapssiktet

Jannes ektemann ble 12. januar pågrepet, siktet for drapet. Politiet mener hun ble skutt og drept av ektemannen i parets bolig i Brumunddal 29. desember i fjor.

– Vi har grunn til å si at Janne ble skutt. Hun ble påført dødelige skuddskader 29. desember, og hun døde denne dagen, sa politiadvokaten.

36-åringen ble funnet i Glomma ved Eidsbrua i Våler kommune, rundt en times kjøretur fra Brumunddal.

Tidligere straffedømt

TV 2 får opplyst at mannen som er siktet for uriktig forklaring tidligere er straffedømt for narkotika og bedrageri. I 2007 ble han dømt to ganger for narkotikaforbrytelser og brudd på legemiddelloven. I den alvorligste saken ble han dømt til to år og ni måneders fengsel.

I 2008 ble han dømt til fem måneders fengsel i Eidsivating lagmannsrett for bedrageri.

Ektemannen dømt for grov vold

Den drapssiktede ektemannen er tidligere dømt for vold og ordensforstyrrelse tidlig på 90-tallet. I en dom fra 1991 som TV 2 har fått innsyn i, kommer det frem at ektemannen er dømt for grov vold mot en mannlig flyktning fra Vietnam. Janne Jemtlands ektemann har ifølge dommen slått og sparket offeret, slik at han ble sykmeldt i over to uker.

TV 2 har tidligere snakket med offerets sønn, Hai Hang, om hvordan han opplevde hendelsen i 1991.

– Min far kom hjem, og jeg husker han lå i gangen i sitt eget blodbad. Som 13-14-åring var det ganske tøft for meg å se det. Jeg var rett og slett livredd, sa Hang, under et intervju i 2015.

Ektemannen er også dømt for tyveri av en gressklipper, og for å ha skadet en gjenstand som tilhørte en annen person. Han ble dømt til fem måneders fengsel.