«Farmen»-Maiken (27) om episoden: – Jeg ble kvalm

God kveld Norge (TV 2): Modellen mener andre i bransjen må tørre å stå frem med sine metoo-historier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maiken Wahlstrøm Nilssen fikk sitt gjennombrudd da hun i 2011 gikk helt til topps i Top Model Norge.

Nå er hun aktuell i populære Farmen kjendis, der 27-åringen har gjort seg bemerket som en dyreelsker og et arbeidsjern.

Men det er ikke bare på Finnsvika gård hun arbeider hardt.

27-åringen har jobbet som modell i fem år, og reist verden rundt på ulike modelloppdrag. Men Maiken har også opplevd baksiden av medaljen. Flere ganger har hun vært i situasjoner hun selv mener var langt over streken.

– Begynte nesten å grine

– Jeg var i London, og det var faktisk den første test-shooten jeg skulle ha. Det var med en ny og fremadstormende fotograf. Så ender det med at vi tar de bildene, og han blir mer sensuell og vil at jeg skal være mer og mer sexy. Jeg fikk til slutt avsluttet shooten. Jeg satte meg i sofaen og skulle ta på meg mine egne klær, og da satt han seg helt inntil meg og spurte om jeg ville bli igjen, drikke litt og være med han, forteller Maiken til God kveld Norge og legger til:

– Da kjente jeg at jeg ble kvalm. Jeg fikk så vondt i magen. Så da jeg kom ut, ringte jeg mamma med en gang og begynte nesten å grine.

Maiken mener det er lett for andre, som selv ikke har opplevd noe eller vært i en slik situasjon, å peke finger og mene at #metoo-kampanjen kun er for å få PR.

– Men når du er i den situasjonen er det helt krise. Det gjør så mye med deg, bedyrer hun.

Ruset på kokain

Hun forteller om et modelloppdrag i Istanbul i Tyrkia der alle på settet var ruset på kokain. For 27-åringen ble det en støtende opplevelse.

– Folk får holde på med hva de vil, men for meg som satt der som modell og var på jobb, så ble det veldig ubehagelig å forholde seg til en gjeng med mennesker som var dopa, forteller modellen.

– Hvor er modellbyråene i slike tilfeller som dette?

– De har mer enn nok med alle castingene, booke alle jobbene og sende deg hit og dit på fly. I modellbransjen er det egentlig bare et modellbyrå, bookere og castingdirektører som vil booke deg for jobber. De driter egentlig litt i dine personlige problemer.

– Det å kunne hatt noen som jobber med helse innen modellbransjen, som kan ta opp slike situasjoner – at modeller har et helse- og støtteapparat som de kan ringe til hvis sånt skjer.

– Burde det komme en #metoo-kampanje i modellbransjen?

– Ja, jeg synes det. Absolutt. Jeg synes at flere modeller skal komme frem og gjøre bransjen oppmerksom på at det er mye som foregår i modellbransjen også, sier hun engasjert.