Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I november i fjor lovte Snapchat en stor ommøblering av appen. Årsaken var at selskapet ville gjøre appen enklere å bruke.

– Den eneste tingen vi har hørt i løpet av årene, er at Snapchat er vanskelig å forstå eller vanskelig å bruke, og nå jobber vi med å gjøre appen enklere, uttalte Evan Spiegel, administrerende direktør i Snapchat, i november.

Nå som oppdateringen har blitt rullet ut til brukere verden over, er det flere som mener at ommøbleringen kun har forverret problemet.

Snapchat høster nå massiv kritikk som følge av endringene, særlig når det kommer til Stories-siden. Det skriver blant andre Independent.

Stories-endring

Tidligere kom brukeren til Stories-siden til høyre for kamera-vinduet i appen. Nå ligger de til venstre sammen med vennelistene. Mens du til høyre finner stories fra kjendiser og andre aktører.

– Du kan tenke på det som en mer sofistikert «bestevenn-algoritme» som gjør det lettere å finne de vennene du vil snakke med når du vil snakke med dem, skriver Snapchat i et blogginnlegg.

Når du sender snapper vil de åtte personene du har mest kontakt med komme opp som hovedforslag.

Vennerangeringen foregår ikke lenger etter hvem du har høyest score med, men blir nå basert på hvem du har mest kontakt med og snakket med sist.

Reaksjoner

På sosiale medier uttrykker Snapchat-brukere stor misnøye over den nye oppdateringen.

Flere er tydelig opprørte over endringene, og mener appen er mye mer komplisert nå enn tidligere.

«Den nye oppdateringen til Snapchat er så irriterende, at jeg vurderer å slette skiten», skriver en norsk bruker på Instagram.

Også i utlandet har oppdateringen skapt harme.

– Er verdt det

– Det tar kanskje litt tid å bli kjent med den nye vennelisten, men det er verdt det, skriver Snapchat i blogginnlegget.

De legger til at balansen mellom «menneskelig innhold» og innhold fra utenforstående aktører gir den beste brukeropplevelsen.

– Å skille det sosiale fra media har gitt oss muligheten til å bygge den beste måten å kommunisere med venner på, i tillegg til den beste måten å se godt innhold på, samtidig som mange av problemene som plager Internett i dag, adresseres, skriver de videre.

Snapchat har foreløpig ikke kommentert brukernes reaksjoner.