Hevder at Conte vil trene Italia igjen – tidligere Barcelona-sjef klar til å overta Chelsea

Chelsea-manager Antonio Conte ivrer etter å vende tilbake til jobben som Italias landslagssjef i fotball, sier nyutnevnt forbundsleder Roberto Fabbricini. Tidligere Barcelona-trener kan overta på Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fabbricini ble av Italias idrettsforbund, der han er generalsekretær, torsdag oppnevnt som midlertidig kommissær for det kriserammede fotballforbundet, som verken har greid å velge ny president eller ansette ny landslagssjef.

Se hvordan Chelsea gikk på en ydmykende smell mot Bournemouth øverst!

Allerede torsdag kveld nevnte Fabbricini kandidatene for landslagsjobben: Conte, Roberto Mancini (Zenit St. Petersburg), Carlo Ancelotti (ledig) og Claudio Ranieri (Nantes).

Fire navn
– Navnene er de dere kjenner, men Conte virker ivrig etter å ikle seg Azzurro igjen, sa Fabbricini.

– Vi kontaktet ikke Mancini da han var i Roma. Ancelotti åpner og lukker døra, mens Ranieri ikke er helt ute.

RYKTES TIL CHELSEA: Tidligere Barcelona-sjef Luis Enrique.
RYKTES TIL CHELSEA: Tidligere Barcelona-sjef Luis Enrique. Foto: Lluis Gene

Italia har vært uten landslagssjef siden Gian Piero Ventura fikk sparken som følge av VM-kvalifiseringsforliset mot Sverige.

På vei ut
Conte hadde suksess som Italias landslagssjef fram til EM-sluttspillet i 2016. Han hadde suksess innledningsvis i Chelsea og førte laget til seriegull, men denne sesongen går det tyngre, og offentlig støtte fra klubbledelsen har vært helt fraværende i motgangen.

Mange tror han uansett er ferdig i klubben ved sesongslutt.

Ifølge den engelske avisen The Mirror står den tidligere Barcelona-sjefen Luis Enrique klar til å overta som Chelsea-manager.

Avisen spekulerer i om Conte kan komme til å gi seg allerede før 20. februar, og at Enrique faktisk kan komme til å lede Chelsea i oppgjøret mot sin gamle arbeidsgiver i Mesterligaen.

– Dersom Luis Enrique er tilgjengelig nå, hvorfor skal Chelsea vente? Om disse rapporterene stemmer, og Roman Abramovitsj allerede har kontaktet Enrique som en potensiell erstatter for en misfornøyd Conte, hvorfor skal Chelsea utsette det, spør The Daily Mails fotballkommentator Martin Samuel i egen avis.

Chelsea på sin side avviser at Conte er på vei ut, og sier i en melding gjengitt i The Mirror at manageren har klubbens «fulle støtte».

– Noe er galt i Chelsea
Tidligere Chelsea-spiller Gus Poyet forteller imidlertid til talkSPORT at han tror det blir endringer i managerteamet på Stamford Bridge.

– Fra utsiden ser det ut som om noe er galt i Chelsea. Og ikke bare med tanke på den siste måneden. Men helt siden i fjor sommer, sier han.

– Om det var opp til meg så ville jeg ventet til å skifte manager til i sommer. Det er viktig å ikke få en ny manager inn med et nytt system foran en gigantkamp i Mesterligaen, fortsetter Poyet.

Luis Enrique har i utgangspunktet et hvileår etter å ha ledet Barcelona i tre år. Andre kandidater som er blitt nevnt som Conte-erstatter er Max Allegri og Diego Simeone.

(©NTB/TV 2 Sporten)