Avslører dramatikken i kulissene: – Sørloth-overgangen var fire minutter fra å kollapse

FC Midtjylland smiler hele veien til banken etter salget av Alexander Sørloth. Men nordmannens overgang til Crystal Palace satt langt inne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Sørloth skrev natt til torsdag under for Premier League-klubben Crystal Palace, og ble det dyreste salget fra dansk fotball noensinne.

Se TV 2 Sportens intervju med Sørloth etter overgangen til Premier League-klubben øverst!

TV 2 vet at avtalen mellom Crystal Palace og Midtjylland er verd ni millioner euro + muligheten for seks millioner euro til om han lykkes og innfrir klausuler. Det betyr at overgangen har en totalramme på 144 millioner norske kroner, noe som gjør Sørloth til tidenes nest dyreste norske fotballspiller.

– Vi hadde en fantastisk handel. Økonomisk taler den for seg selv. Men nei, vi har ikke sovet de siste dagene, sier FC Midtjyllands styreleder Rasmus Ankersen til BT.dk.

Han kan nå smile hele veien til banken. Men rekordsalget fra dansk fotball kunne fort aldri blitt noe av.

– Fire minutter fra å kollapse
Sammen med klubbeier Matthew Benham var det Ankersen som forhandlet frem overgangssummen mellom klubbene i et hus på det han omtaler som «hemmelig adresse» i London-området.

Her opplevde FC Midtjylland-sjefen noen nervepirrende timer da overgangspapirene skulle sendes for godkjennelse til FIFA.

Ifølge Ankersen var de bare noen minutter fra å rekke tidsfristen.

– Hele overgangen kunne gått i vasken i siste liten. Kontrakten ble først sendt inn til godkjennelse fire minutter før tidsfristen. Men vi nådde det, heldigvis. Sørloth skulle forhandle om sin personlige avtale, og så er det en rekke juridiske ting som skal formuleres. Så det tok lang tid, innrømmer han.

– Ingen garanti for at Sørloth ville fortsette å være outstanding
FC Midtjylland var nemlig lite interessert i å selge nordmannen – uansett pris. Men da Palace kom med et bud de ikke kunne si nei til, måtte han bare sette seg på flyet til London.

– Noe av det jeg har lært i løpet av min tid i fotballen, er at man bør selge når man kan. Sørloth har selvfølgelig vært «outstanding» for oss, men det er ingen garanti for at det ville fortsette. Det er mulig, for han er en god spiller, men ingen vet hva som hadde skjedd om han hadde blitt skadet eller opplevd formssvikt, sier Ankersen, og legger til:

– Vårt utgangspunkt var at vi egentlig ikke var interessert i å selge noen av våre nøkkelspillere. Men når man ikke er interessert i å selge, så er man også i stand til å få høyere priser. Det endte med en handel vi er veldig stolt over, sier styrelederen.

– Pengene skal brukes på treningsanlegg og speidere
FC Midtjylland-sjefen sier at rekordsummen klubben mottok for Sørloth-salget skal brukes på fornuftig vis.

– Som utgangspunkt skal pengene ikke brukes på dyre spillere. Vi vil investere dem i treningsfasiliteter og å ansette flere speidere. Og så gir det oss litt mer handlemuligheter økonomisk hvis vi ser noe interessant i markedet. Men nei, vi skal ikke bruke 20-30-40 millioner kroner på nye spillere, slår Rasmus Ankersen bestemt fast.