Senkveld innspilling
Senkveld innspilling Foto: Tor Gunnar Berland.

DU bestemmer hva Senkveld-gutta skal gjøre om igjen – stem på din favoritt

«Senkveld» er i gang med sin siste sesong og vil ha deg med på laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mot slutten av fjoråret kom beskjeden mange har fryktet – «Senkveld» takker for seg etter 15 år på skjermen.

Heldigvis er det en sesong igjen, og jubileumssesongen kommer til å by på mye moro og mange overraskelser.

Klassikere

Et av konseptene seerne vil bli kjent med er «Senkveld Classics».

Her blir du som ser på invitert til å være med på å bestemme hvilke av ditt favoritt-innslag gjennom 15 år med «Senkveld» som gutta skal gjenskape, eller rett og slett gjøre igjen, denne våren.

Ni favoritter

I løpet av disse årene har Thomas og Harald gjort utrolig mye rare ting, som «Harald gjør ting han ikke kan», «Camp Senkveld», «Senkveld surprise», «Thomas vs Harald» og mye, mye mer.

Nå har gutta plukket ut ni av disse innslagene, som de altså tenker det kan være skikkelig gøy å gjøre på nytt. Og det som er ekstra gøy er at det er dere der hjemme som bestemmer hvilke av klassikerne vi skal ta opp igjen.

1. Målskive for knivkaster
I løpet av 2004 ble serien Harald gjør ting han ikke kan noe alle snakket om når de kom på jobb mandag morgen. Et av innslagene som tidlig satt et støkk i det norske folk, var Harald som la livet sitt i hendene på en knivkaster ved Sirkus Arnardo.

2. Hvem klarer seg best som blind?
Thomas og Harald konkurrerte om alt tenkelig og utenkelig i serien Thomas vs. Harald. I dette klassiske innslaget fra 2007 konkurrerer gutta om hvem som raskest mulig kommer seg fra Slottsplassen til Oslo S med bind for øynene med blindestokk og førerhund som hjelpemiddel.

3. Birken på originalutstyr
Mange nordmenn har gått Birkebeinerrennet, men svært få har gått den samme 54 kilometers ruten på skiutstyr og med klær fra 1100-tallet. Et par planker, en stokk og noen skinnfiller var det utstyret Thomas og Odd-Bjørn Hjelmeset og Harald og Thomas Alsgaard fikk til rådighet. Resultatet ble hysterisk morsomt, for oss som ikke gikk turen.

4. Sprangridning
Thomas og Harald har laget flere innslag som inkluderer hester, men sprangridningskonkurransen fra Camp Senkveld – Oscarsborg i 2009, står frem som en av de morsomste.

5. Korps
Thomas og Harald har prøvd å spille mange instrumenter opp gjennom årene, men sjelden har det blitt så surt som da Team Thomas og Team Harald skulle framføre nasjonalsangen i Maihaugsalen under Camp Senkveld – Lillehammer.

6. 10.000 meter skøyter
Under Camp Senkveld – Lillehammer i 2010 fikk Thomas og Harald låne den olympiske arenaen Vikingskipet i Hamar og 10.000 meter skøyter var en selvskreven øvelse. Flere av deltakerne på Team Thomas og Team Harald hadde ikke hatt på seg skøyter siden barneskolen, noe innsatsen bar tydelig preg av.

7. Opera
I serien Senkveld vs. Europa tok Thomas og Harald med seg kjente nordmenn til utlandet for å konkurrere mot lokale eksperter i deres tradisjoner og idretter. Sanger Rein Alexander ble med til Italia for å synge den italienske klassikeren ’O sole mio om kapp med en lokal operasanger.

8. Testikkelspising i Serbia
Harald er ikke redd for noe, men én ting sliter han med; å spise noe han ikke har lyst på. Derfor var det ikke med lett hjerte han og Thomas dro ut på landsbygda i Serbia sammen med norske komikere, for å konkurrere om å spise flest mulig saueballer på kortest mulig tid i serien Senkveld-duellen – Europa.

9. Fødsel
I Senkveld Surprise ante ikke Thomas og Harald hva de ble utsatt for og Thomas skjønte ingenting da han en morgen ble hentet av ambulanse og fraktet til Akershus Universitetssykehus. Der ventet en svært hyggelig jordmor og en uforglemmelig opplevelse av smerte og glede om hverandre.