Mourinho: – Derfor tror jeg folk ikke liker meg

José Mourinho forteller at han er en morsom fyr, men forstår at folk kan oppfatte ham som en surpomp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho er godt vant til søkelyset etter nesten 20 år som manager i toppklubber som Porto, Chelsea, Real Madrid, Inter og nå Manchester United.

Det er imidlertid ikke alle som har et like godt inntrykk av den 55 år gamle portugiseren.

Mourinho er blitt kalt både arrogant, sur, nedlatende og verre ting både på sosiale medier og av eksperter etter sine opptredener på pressekonferanser, TV-intervjuer og på trenerbenken.

– Derfor oppfatter folk meg feil
Etter Manchester Uniteds 0-2-tap mot Tottenham, som Mourinho mente kom etter «latterlig forsvarspill» i intervjuene etter kamp, røpet imidlertid United-sjefen at han ser på seg selv som en hyggelig kar – men forstår at folk har et negativt inntrykk av ham.

– Folk vet ikke hvordan jeg er på hjemmebane og bak lukkede dører. Jeg mener at jeg er en morsom person, og forteller mange dumme vitser og slike ting, sier han til BT Sport.

– Men pressekonferanser, det liker jeg ikke. Fotballkamper, det er det jeg er fokusert på. I intervjuene etter kampen så er jeg som regel oppspilt etter kampen, så derfor tror jeg folk kanskje oppfatter meg heilt feil, konstaterer han.

– De tar aldri et pent bilde av meg
Mourinho har bodd på Lowry Hotel i Manchester helt siden han overtok som manager for Manchester United mai 2016.

Han mener bildene som blir tatt av ham i media utenfor hotellet har bidratt til at han oppfattes negativt.

– Paparazzi-fotografene sover utenfor dørene på Lowry Hotel, og tar bilder av meg når jeg nettopp har stått opp, og senere kommer tilbake trøtt og sliten etter lange dager på jobb. Paparazzi-fotografene er utenfor 24 timer i døgnet og klarer aldri å ta et pent bilde av meg, forteller Mourinho i intervjuet.

– Skal kjempe om alle titler i 2020
Det sviende 0-2-tapet mot Tottenham sørget for at Manchester United defintivt kan glemme Premier League-tittelen denne sesongen.

Men laget henger fremdeles med i FA-cupen og Champions League – to turneringer Mourinho har ambisjoner om å vinne denne sesongen.

Det er imidlertid først neste sesong José Mourinho slår fast at Manchester United skal kjempe om alle titler.

– Laget vårt vil bli enda bedre i 2020. Da vil vi slåss om alle titlene med enda mer kraft og ammunisjon. Jeg ser oss som tittelutfordrere i alle turneringer, det er det som er målet jeg ønsker å oppnå her, slår han fast.