SKULLE FÅ DOMMEN: Skuespiller Mark Salling tok sitt eget liv tre år etter at han sa seg skyldig i besittelse av overgrepsbilder mot barn.
SKULLE FÅ DOMMEN: Skuespiller Mark Salling tok sitt eget liv tre år etter at han sa seg skyldig i besittelse av overgrepsbilder mot barn. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP

«Glee»-kollegene viser sin medfølelse etter Sallings død

Tre år etter at Mark Salling sa seg skyldig i besittelse av overgrepsbilder mot barn. Nå vil hans tidligere kolleger få sørge over Sallings død uten å beskyldes for å støtte hans kriminelle handlinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag denne uken ble tidligere «Glee»-skuespiller Mark Salling funnet død i Los Angeles.

Skuespilleren, som var mest kjent for sin rolle som Noah Puckerman i den populære musikalserien, ble 35 år gammel.

Salling ble funnet etter å ha tatt sitt eget liv, bare litt over en måned før han skulle få dommen sin for besittelse av overgrepsbilder mot barn. Da saken kom opp i fjor erklærte han seg skyldig, og inngikk da en avtale av han skulle få mellom fire og syv års fengsel.

– Mark var en mild og kjærlig person, en person med stor kreativitet, som gjorde sitt beste for å gjøre opp for noen alvorlige feil. Han etterlater seg en mor, far og bror. Familien Salling setter pris på støtten de har mottatt og ber om at deres personvern blir repsektert, sier Sallings advokat, Michael J. Proctor i en uttalelse til US Magazine.

Lite sympati

På sosiale medier er det derimot mange som ettertrykkelig uttrykker at det er feil å vise sorg over Sallings død, med tanke på handlingene han har sagt seg skyldig i.

Nå tar flere av skuespillerens tidligere kolleger til orde for det motsatte.

Matthew Morrison, som spilte Will Schuester i den TV-serien, har lagt ut et bilde på Instagram av seg selv sammen med Mark Salling og Corey Monteith, som også spilte i «Glee».

😇😔😇

Et innlegg delt av Matthew Morrison (@_matthew.morrison_)

Cory Monteith ble funnet død på et hotellrom i Vancouver i 2013. Han døde av en overdose av heroin kombinert med stort alkoholinntak da han var 31 år gammel.

Under bildet av de tre har Morrispn plassert to engler på hver sin side av et trist ansikt, en åpenbar hilsen til sine to avdøde kolleger.

– Slutt å påføre hans familie mer smerte

Glee-produsent Tim Davis har skrevet en melding på Twitter hvor han understreker at det å sørge over Sallings død på ingen måte innebærer at man støtter hans tidligere handlinger.

– La meg gjøre dette tydelig. Å ha medfølelse for Mark Salling minimerer på ingen måte hans kriminelle handlinger, og det minimerer heller ikke smerten og ødeleggelsen hos ofrene for disse handlingene, skriver han.

– Jeg sier bare at folk må slutte å påføre hans familie mer smerte. Dette var deres sønn, skriver han videre.

Davis skriver ifølge Daily Mail også at Salling utførte kriminelle handlinger, men at han var en «ødelagt mann».

– Var snill med mine barn

Iqbal Theba, som spiller rektoren i den populære serien, har også ytret sin sorg over dødsfallet, og skriver at Sallings død er smertefull for han.

– Noen av dere kjenner han kanskje bare for hans feil, men jeg kjente han som en som var fantastisk å jobbe med og som var snill med mine barn, skriver han.

Theba skriver videre at han håper at «vi alle finner trøst i noen av hans snillere minner.»

Jane Lynch som spiller Sue i Glee sier i et kort intervju med TMZ, at dødsfallet til Salling er tragisk og hjerteskjærende.

På spørsmål om hvordan hun vil huske Salling, svarer hun:

– Som han som lagde den utrolig søte videoen på starten av «Glee» da han var så glad for å være en del av gruppa.