Rune om gullknapp: – Jeg skjønte ikke hva som skjedde!

Med sine utrolige triks med en Rubiks Kube gikk tryllekunstner Rune Carlsen (43) rett til semifinalen i Norske Talenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tryllekunstner Rune Carlsen (42) fikk sin første Rubiks Kube på 80-tallet da han var barn, og har siden tatt kuben til nye høyder.

Med en unik interesse av algoritmer, matematiske formler og tall kan han gjøre de mest umulige ting med en kube, og på fredag førte det til at han fikk Gullknappen av dommer Janne Formoe.

– Rune var så ekstremt dyktig og veldig fin fyr. Han imponerte meg stort med hele seg, sier dommer Janne Formoe i Norske Talenter.

Overrasket tryllekunstner

Rune hadde planlagt godt hvilke triks han skulle vise frem i Norske Talenter. At han skulle få Gullknappen ble han svært overasket over.

JOBB-TRYLLING: Rune Carlsen viser sin gode kollega, Einar Låker et triks med Rubiks kube på jobben. Foto: TV 2/Pål Fr. Pedersen
JOBB-TRYLLING: Rune Carlsen viser sin gode kollega, Einar Låker et triks med Rubiks kube på jobben. Foto: TV 2/Pål Fr. Pedersen

– Det ble en ekstatisk stemning da du fikk Gullknappen, hvordan opplevde du det?

– Det kom så utrolig overraskende og jeg skjønte ikke helt hva som skjedde da det begynte å drysse gull. Det som betydde mest var tilbakemeldingene fra dommerne, det var helt fantastisk. Ikke bare det at de syntes det var kult med kube, men hvordan man er som performer og hvordan man er på scenen, sier Rune til TV 2.

Internasjonal anerkjennelse

Tryllekunstner Rune Carlsen har vunnet Norgesmesterskapet i trylling hele 5 ganger. I tillegg er han Norges mest premierte internasjonale tryllekunster, med topppremier fra USA, England og Italia. Nå satser han alt på å komme til topps i Norske Talenter.

– De fleste har hatt en Rubiks kube, og alle vet hvor vanskelig de er å løse. Når du løser det så fort etter at fargene er blandet, eller du kaster den i luften og den er løst, da blir publikum lamslått. Det er en herlig reaksjon å få, forteller Rune.

Planlagte triks

Rune er dermed i semifinalen og har planen allerede klar for hva han skal gjøre videre med sin Rubiks kube.

– Planen min for semifinalen blir veldig spennende og jeg tror det kan fortsette å blåse hodet av enkelte. Det handler om å ta elementer av ting vi har i hverdagen.

Se Norske talenter fredager kl. 20.00 på TV 2, eller når du vil på TV 2 Sumo.