Bekreftet: Søderlund vender tilbake til Rosenborg

Alexander Søderlund er klar for sin andre periode i Rosenborg. Spissen har skrevet under en treårskontrakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Rosenborg på sine hjemmesider.

– Det blir utrolig godt å komme tilbake. Og jeg ser frem til å glede meg til å gå på trening hver dag igjen, sier Søderlund til RBK.no.

Søderlund har bare fått 12 kamper for St. Etienne denne sesongen.

Se da Søderlund ble helten i lokaloppgjøret i Sportsnyhetene øverst!

Landslagsspissen legger ikke skjul på at han ønsket seg et klubbskifte.

– Det er ingen hemmelighet at jeg ikke har trivdes i Frankrike. Når treningene er ferdige har det ikke vært stort å finne på. Jeg gleder meg å ha et liv utenom fotballen når jeg nå er tilbake i Rosenborg. Det sosiale har ikke vært all verden, forteller han.

IKKE OVERRASKET: TV 2-ekspert Jesper Mathisen.
IKKE OVERRASKET: TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Foto: Bendiksby, Terje

– Blir ekstremt vanskelige å spille mot
TV 2-ekspert Jesper Mathisen er ikke overrasket over at Søderlund vender tilbake til Rosenborg.

– Det er bra for Rosenborg og det er bra for Søderlund. Dette var en overgang vi lenge har gått og ventet på bekreftelsen på. Han har savnet Norge etter ikke akkurat å hatt det kjempegøy i St. Etienne. Nå kommer han hjem og får være sammen med familien og laget han herjet på før, sier Mathisen.

Og fortsetter:

– Slik det ser ut nå blir Eliteserien veldig lite spennende også i 2018. RBK viser styrke, mens de andre lagene ikke er i nærheten av å kunne hente spillere på samme hylle, poengterer han.

Eksperten tror imidlertid at signeringen av Søderlund vil føre til at Bendtner etterhvert blir solgt.

– Jeg tror at Bendtner forsvinner og Rosenborg etterhvert håper å få solgt ham. Men Søderlund og Bendtner kan spille sammen på topp, og da er Rosenborg rimelig godt skodd. De kan fint spille sammen og da blir de ekstremt vanskelige å spille mot i Eliteserien. Bendtner trives i Rosenborg og vil være der, men jeg tror at han håper på et eventyr utenfor Norge igjen, oppsummerer Mathisen.

Betaler 4,8 millioner kroner i overgangssum
ifølge franske medier betaler Rosenborg en overgangssum på 500.000 euro, noe som tilsvarer rundt 4,8 millioner kroner, for å hente Søderlund tilbake til Lerkendal.

– Jeg hadde en fantastisk tid i klubben forrige gang. Jeg vet hva jeg går til, kjenner klubben og var veldig ønsket av Kåre. Det betyr mye, sier Søderlund, som mener at han er blitt en bedre spiller etter oppholdet i Frankrike.

– Ja, det mener jeg bestemt. Jeg har spilt på et høyt nivå i to år og trent sammen med veldig gode spillere. Jeg har utviklet meg.

Frykter ikke konkurransen fra Bendtner
Signeringen av Søderlund vil garantert føre til økte spekulasjoner rundt Nicklas Bentners fremtid i Rosenborg. Dansken skal som kjent være ønsket av flere klubber på kontinentet.

Søderlund frykter ikke konkurransen fra Nicklas Bendtner, og tror de to kraftspissene kan spille sammen på topp.

– Jeg har hørt at Nicklas er en veldig bra fyr, og jeg gleder meg til å se han på trening og spille sammen med han. Jeg er imponert av det han fikk til i fjor, sier Søderlund, og svarer følgende på spørsmål om det er plass til begge samtidig på banen:

– Det er også mulig. Kåre har planen klar. Uansett er jeg sikker på at det blir mer enn nok spilletid.