Mourinho forklarer Fellaini-byttet

José Mourinho forsøkte å endre dynamikken i kampen, men fikk i stedet tilbake en skadet spiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sju minutter var alt Marouane Fellaini (30) fikk på Wembley-gresset.

Belgieren ble byttet inn for Paul Pogba like etter timen var passert mot Tottenham, men måtte lunte av gresset like etter. I sosiale medier ble ordet ydmykelse umiddelbart kastet ut. Også TV 2s kommentator Øyvind Alsaker ytret «er det ingen skade, så er det en ydmykelse».

Men etter 0-2-nederlaget kunne Manchester United-manager José Mourinho forklare det mange trodde. Fellaini er skadet nok en gang.

– Han ble byttet ut på grunn av noe med kneet. Det er uflaks for ham og uflaks for meg. Han kom på banen med entusiasme, men det var en skade i leddbåndet. Det er alltid det samme. Det er leddbåndet (i kneet). Jeg tror ikke det er noe alvorlig, men han kjente umiddelbart noe og kunne ikke fortsette. Vi byttet inn Fellaini for å prøve noe ulikt med andre spillere, sa Mourinho ifølge BT Sport.

Den portugisiske United-sjefen omtaler Fellaini som usikker til lørdagens hjemmekamp mot Huddersfield.

Byttet av Fellaini vakte også oppsikt hos TV 2s ekspertkommentator. Petter Myhre stusset nemlig over at midtbanestjene Paul Pogba ble plukket av banen i en fase av kampen der United lå under 0-2.

– Jeg ble overrasket over at Pogba ble byttet ut i en fase av kampen hvor Manchester United måtte ta sjanser offensivt. Da er Pogba en av de mest kreative spillerne de har, sier Myhre.

Tapet for Tottenham gjør at luken opp til Manchester City øker til 15 poeng for Manchester United. Samtidig tetter det for alvor seg til i kampen om de tre øvrige topp fire-plassene. Liverpool og Chelsea ligger i sivet tre poeng bak United, mens Tottenham på femteplass har fem poeng opp til Mourinho og Co.