Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Republikanerne besluttet mandag at de vil lekke et hemmelig notat som angivelig dokumenterer at FBI har opptrådt upartisk i Russland-etterforskningen.

Donald Trump har fem dager på å avgjøre om han vil offentliggjøre dokumentet eller ei.

Men Fox News skriver at Trump allerede tirsdag skal ha sagt at han støtter avgjørelsen om å lekke dokumentet.

Ifølge Reuters har en representant fra Det hvite hus uttalt at dokumentet mest sannsynlig offentliggjøres torsdag.

Donald Trump skal etter State of The Union-talen ha uttalt at det var 100 prosent sikkert at notatet ville bli offentliggjort.

Ifølge pressesjef Sarah Sanders uttalelse onsdag, skal Trump ikke ha lest det fire sider lange dokumentet.

– Handlet ulovlig

Republikanerne sier notatet inneholder bevis for at FBI og USAs justisdepartement handlet ulovlig mot Trump-administrasjonen. Ifølge The Guardian mener de at dokumentet renvasker Trump i Russland-etterforskningen.

Hovedsaklig skal det inneholde informasjon om at visejustisminister Rod Rosenstein bestemte at tidligere Trump-rådgiver, Carter Paige, skulle overvåkes på ulovlig grunnlag.

Flere representanter i Kongressen krever offentliggjøring under emneknaggen #ReleaseTheMemo på Twitter.

– Jeg har lest notatet. Den kvalmende sannhet kommer fram. Jeg klarer ikke lenger holde fast i håpet om at det er en naturlig forklaring for informasjonen som har kommet fram i offentlighet. Som jeg har sagt lenge. Dette er verre enn Watergate, har republikaneren Steve King tidligere skrevet på Twitter.

Alvorlig bekymret

Demokratene vil ikke at dokumentet skal lekkes, og mener det er redigert i et forsøk på å lage støy for å rakke ned på troverdigheten til FBI, som er midt i etterforskningen om Trump-kampanjens kontakt med Russland.

– Hvis det viser seg at mesteparten av dokumentet er feil, bryter helvete løs. Om det viser seg at minsteparten av dokumentet er feil, bryter helvete løs, advarte demokraten Jim Himes under et møte med etterretningskomiteen i Representantenes hus, skriver CBS News.

FBI-direktør Christopher Wray har ifølge Bloomberg uttalt at han ikke ønsker dokumentet offentliggjort.

FBI skrev i en uttalelse onsdag at de er alvorlig bekymret over den betydelige mengden fakta som utelates, noe som påvirker dokumentets nøyaktighet.

Justisdepartementet har motsatt seg offentliggjøringen, og sier at det ville være ekstremt hensynsløst, samt at det kan true kilder og metoder som brukes av den amerikanske etterretningstjenesten.