Scoring etter elleve sekunder og klønete selvmål da Spurs senket Manchester United

Tottenham tok en fullt fortjent seier i storkampen på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham-Manchester United 2-0

Se kampreferat over!

En Christian Eriksen-scoring etter elleve sekunder og et selvmål fra Phil Jones sørget for at Tottenham vant storkampen mot Manchester United på Wembley onsdag kveld.

– Det var en mektig laginnsats. Toppnivået deres er skyhøyt. Det er øverste klasse. Det er en grunn til at til at de slo Real Madrid komfortabelt hjemme og at de slo Manchester United med så god kontroll, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Men selv om Tottenham var gode er ikke Manchester United-manager José Mourinho spesielt fornøyd med egne spillere.

– Det var en prestasjon som startet med et latterlig baklengsmål. Det målet etter noen få sekunder har stor innflytelse på kampen, for da kan Tottenham spille som de ønsker. På den måten de er sterke og farlige. Jeg tror selvtilliten til mine spillere ble fullstendig knust av det andre målet. Vi spilte mot et veldig godt lag, men begge målene var latterlige mål, sier Mourinho.

– Har sett det på video mange ganger
Manchester United-manageren er irritert fordi de slapp inn et mål etter ti sekunder etter et Tottenham-trekk de var fullstendig klar over.

– Det første målet er flere feil akkumulert. Det var hele lagets feil, vi har sett video av Tottenhams avspark mange, mange ganger. De vet akkurat hva de gjør og hvordan de beveger seg. De vet at Kane, mot reglene men vanskelig for dommeren å se, starter fem eller seks meter over midtlinjen. Vi taper den første luftduellen, den andre duellen langs bakken og vi dekker ikke Eriksens bevegelser. Det er et veldig, veldig dårlig mål. Det andre målet er som det er, sier Mourinho.

Med tre viktige poeng klatrer Tottenham rett opp i ryggen på Chelsea og Liverpool, og er bare fem poeng bak United på andreplass.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg vil gratulere spillerne med en stor forestilling. Vi spilte veldig bra, og jeg er så fornøyd med dagens forestilling, sier manager Mauricio Pochettino.

Resultatet gjør også at Manchester Citys luke på toppen av tabellen nå er på hele 15 poeng, og at de andre topplagene bare er nødt til å konsentrere seg om de viktige Champions League-plassene.

Sjokkstart
Manchester United stod med null baklengsmål siden andre juledag, men fikk en sjokkartet start på kampen. Etter bare elleve sekunders spill kunne Christian Eriksen jubler for 1-0-ledelse for Tottenham.

Det er det raskeste målet Manchester United har sluppet inn i Premier League noen gang.

– Det starter med de beste følelser og scoring på første berøring. Det var en perfekt start, sier Eriksen til TV 2.

Harry Kane stusset et langt oppspill til Dele Alli som kom på løp inne i boksen. Sørkoreaneren la igjen til en umarkert Christian Eriksen som kom stormende til, og dundret ballen forbi David De Gea.

– Det var ingen som fulgte Eriksen. Han fikk bare spasere forbi Matic og Young. Da Alli la den til rette var det en avslutning fra seks meter, og da var den umulig å ta selv for De Gea, sier TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre.

Manchester United var nær ved å slå tilbake etter tre minutters spill, men Hugo Lloris vant duellen mot Jesse Lingard som ble spilt fri av Paul Pogba.

Klønete selvmål
Det var en enorm intensitet i innledningen av kampen, og etter 23 minutter var Harry Kane farlig frempå for Tottenham. En strålende pasning fra Christian Eriksen ga ham en mulighet fra god posisjon, men avslutningen ble for løs og David De Gea reddet relativt enkelt.

Men fem minutter senere ble det jubelstemning på Wembley.

Kieran Trippier la inn foran mål og Phil Jones forsøkte å klarere. Det mislyktes han fullstendig med, og endte opp med å kløne ballen i eget nett.

– Det var en fryktelig svak klarering av Phil Jones, men det er sånn som kan skje når det slås knallharde innlegg langs bakken, sier Myhre.

Anthony Martial var nær utligning fra skrått hold kort tid etter selvmålet, og like etter var det i andre enden av banen det skjedde.

Snytt for straffe
31 minutter var spilt da Tottenham-spillerne ropte på straffe etter Antonio Valencias takling på Dele Alli.

TV 2s kommentatorer var klare på at de mente Tottenham ble snytt for straffe.

– Det så ut som han hoppet inn i standfoten til Valencia. Det hjelper ikke at han er borti ballen etterpå når han taklet gjennom foten hans, sier Myhre.

– Marriner er for langt unna. Han kan ikke ha sett det ordentlig, da er det bare ett utfall, sa Øyvind Alsaker.

Nysignering presentert
Tottenham gikk til pause med 2-0-ledelse, og i hvilen ble det mer jubel for hjemmelaget da nysigneringen Lucas Moura viste seg frem ute på matta.

Den andre omgangen startet ikke like intenst som den første, og den første store sjansen kom ikke før ti minutter var spilt.

Romelu Lukaku fyrte av et knallhardt skudd fra skrått hold etter et langt oppspill, men Hugo Lloris vartet opp med en strålende redning for Tottenham.

Ti minutter senere var det Christian Eriksen som forsøkte seg fra distanse, men ballen endte like til side for mål.

Et par minutter tidligere gjorde José Mourinho et dobbeltbytte, og tok ut Paul Pogba og Jesse Lingard til fordel for Juan Mata og Marouane Fellaini.

For sistnevnte ble oppholdet på banen svært kortvarig, og bare sju minutter etter han kom inn måtte han ut med skade og ble erstattet av Ander Herrera.

Strafferop for anonym Sánchez
Nysigneringen Alexis Sánchez Premier League-debuterte for sin nye klubb, men hadde en svært anonym kamp. Hans tilstedeværelse ble aller mest lagt merke til på grunn av pipekonserten han fikk fra Tottenham-fansen.

Ellers fikk han mest oppmerksomhet da han ble meid ned av Dele Alli, og Tottenham-spilleren fikk se det gule kortet fem minutter før slutt.

Like etter ble Alli for øvrig byttet ut av Tottenham-manager Mauricio Pochettino, sannsynligvis for ikke å risikere et gult kort til.

Sánchez ropte også på straffe da etter åtte minutter ut i andre omgang, da han headet ballen i hånden til Heung-min Son.

– Det er en fryktelig vanskelig situasjon, for han skal bedømme avstanden og posisjonen på armen til Son. Man kan fint blåse straffe der, for det er såpass stor avstand og Son har ikke kontroll på hvor ballen er. Der kunne United fått straffe, sier TV 2-ekspert Brede Hangeland.