Hør hvordan de kriminelle forsøker å svindle Oddvar på telefonen

Og samtalen skjer etter at den kriminelle banden har stjålet et sekssifret beløp fra ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag fortalte TV 2 om Oddvar Moy, som ble frastjålet et sekssifret beløp av en kriminell bande, som også har stjålet hundretusener fra andre ofre rundt om i Norge.

Banden har spesialisert seg på å svindle ofre som har annonser på Finn.no, og stjeler identiteten til de samme personene.

Oddvar Moy skulle møte en person for å bytte sin egen bil i en som var litt dyrere. Derfor hadde han også med seg kontanter, fordi han ønsket å forhandle på stedet.

– Det er en mafia

Men personene Moy møtte, kastet nøklene hans avgårde og holdt ham fast.

– Så tok de pengene og forsvant. Det er en mafia som opererer, sa Moy til TV 2.

I etterkant ble han oppringt av de samme personene, som forsøker å svindle ham for enda mer penger. I lydopptaket i videovinduet i toppen av saken kan du høre hvordan svindlerne går frem, når de satser på at Moy er såpass desperat at han lar seg lure igjen.

Personen Moy hadde kontakt med, kalte seg Jan Erik Aasebø.

Stjal identiteten til et tidligere offer

Moy skulle møte en person som het Jan Erik Aasebø, men det var ikke Aasebø som møtte Moy denne dagen. Aasebø hadde tidligere blitt svindlet for over 100.000 kroner av samme bande i 2015, og nå brukte banden hans identitet til å lure Moy.

Èn person er nå siktet i saken til Moy.

TV 2 har snakket med ti personer fra ulike landsdeler som alle er svindlet, frastjålet store pengesummer eller blitt forsøkt ranet. I tillegg har TV 2 kjennskap til ytterligere saker. Mange av anmeldelsene er henlagt. De kriminelle har i flere år fått operere fritt, uten at politiet har prioritert disse sakene.

Nå arbeider to av etterforskerne ved Majorstuen politistasjon med disse sakene på fulltid.

– Det er relativt mange fornærmede. Utbyttet er i flere tilfeller i hundretusen kroners klassen, sier politioverbetjent Thomas Stange i Oslo politidistrikt til TV 2.

Han bekrefter at flere personer nå er pågrepet. Disse er siktet for svindel og ran.